Choď na obsah Choď na menu

Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Re: Smartflex

(Lorna, 16. 2. 2016 12:19)

Približne 1,5 kg, aj s rezervou..

vytieňovanie torty

(Maja, 10. 2. 2016 10:45)

Dobrý, chcela by som sa opýtať ako robíte to vytieňovanie na torte, že sa vám tak pekne prelína slabšia a silnejšia farba ? Ďakujem.

Re: vytieňovanie torty

(Lorna, 16. 2. 2016 12:13)

Dobrý deň,
a na ktorej konkrétne? Väčšinou používam volániky, perličky - tie robím zo zafarbenej poťahovky, ktorú si zafarbím v rôznych odtieňoch.. Ak je to priamo na hladkej poťahovke, tak to bol airbrush, na chvíľu požičaný od kamarátky :-)

Nahá zimná

(Anka, 7. 2. 2016 17:23)

Dobrý podvečer. Chcela som poprosiť o radu, ako ste ocukrovali tú nahú zimnú tortu zboku. Zvrchu si to viem predstaviť ako to urobím, ale ten bok je pre mňa záhadou. :D. Korpus pred položením na krém ste "pomáčali" v cukre? Ďakujem

Re: Nahá zimná

(Lorna, 8. 2. 2016 3:34)

Dobrý deň,
naplnenú tortu trošku nakloníte a popráškujete :-)

Kinder vajíčka

(Gabika, 6. 2. 2016 12:49)

Dobrý deň,idem si k vám po radu, idem mojim ktstniatkam piecť torty k prvým narodeninám..budú to dve kinder vajíčka,len by som sa chcela spýtať,či neviete ako by som mohla tie vajíčka urobiť oblé,nejakú radu,čo ste náhodou niečo podobné nepiekli, už som pár tort napiekla a veľmi mi pomohli vaše rady A postupy,ďakujem vopred za odpoveď.. :)

Re: Kinder vajíčka

(Lorna, 8. 2. 2016 3:33)

Dobrý deň,
upiecť v oválnych formách, naplniť, orezať do požadovaného tvaru, krémom potrieť do hladka a potiahnuť.. aspoň tak by som to robila ja :-)

Ganache

(Nora, 5. 2. 2016 16:38)

chcela by som s spýtať čim potrieť tortu keď chcem navrch dať ganache Ďakujem

Re: Ganache

(Lorna, 8. 2. 2016 3:31)

Dobrý deň,
asi krémom, ako pod čokoládu :-)

Torta

(Hrista, 30. 1. 2016 23:47)

Dobry večer potrebujem poradit ako na 3 D kolobežku z čoho mam vyrobit na kolobežku držiak dakujeem

Re: Torta

(Lorna, 31. 1. 2016 1:03)

Dobrý deň,
to vám neviem poradiť.. mňa takéto torty nebavia, nerobím ich.. A popravde, ani si neviem predstaviť 3D kolobežku.. Veď to sú samé tyče, len spodok kúsok plochy.. Pošlite mi potom fotku, som naozaj zvedavá :-)

Re: Re: Torta

(Hrista, 31. 1. 2016 12:05)

Fuu asi spravim kolobežku z mArcipanu a kopec fakt Ani ja neviem ako nato Ak tak zabalit do marcipanu karton z alobalu :D Aj tak dakujem

Re: Torta

(Katka, 4. 2. 2016 15:46)

Tu si pozrite námety na 3D kolobežky https://sk.pinterest.com/xxsaraxxgoodall/birthday-cake-ideas/

Re: Torta

(Katka, 4. 2. 2016 15:46)

Tu si pozrite námety na 3D kolobežky https://sk.pinterest.com/xxsaraxxgoodall/birthday-cake-ideas/

Korpus

(Daša, 30. 1. 2016 16:49)

Dobry ten vysoky korpus ako robite s extra hlbokou formou ? Dakujem peknee

Re: Korpus

(Lorna, 31. 1. 2016 1:01)

Dobrý deň,
a ktorý vysoký? Normálne pečiem korpusy v 8 cm vysokej forme, prekrojím na 5-6 plátov.. Ak by som potrebovala extra vysoké, tak upečiem 2x..

Ovocná torta - vydutý bok

(Denisa, 28. 1. 2016 21:47)

Dobrý večer. Veľmi oceňujem vaše posledné videjko o ostrých hranách. Chcela som sa spýtať ale, ako to robíte pri tortách plnených napr. smotanovo ovocnými plnkami. Dávate mantinely? Lebo mne to vždy trošku na bokoch vyduje. A aj tortu zaťažujete po naplnení? Ďakujem za radu. Všetko dobré prajem. :)

Re: Ovocná torta - vydutý bok

(Lorna, 31. 1. 2016 1:00)

Dobrý deň,
nerobím tieto šľahačkové plnky, tak mne nič nevydúva.. Torty vždy zaťažujem :-)

Hmota

(Zuzka, 28. 1. 2016 9:24)

Dobry deen prosim vas tu hnedu hmotu vyzera jako by bola čokoladova vo vašom albume aky to je potah ? Dakujem krasne

Re: Hmota

(Lorna, 28. 1. 2016 12:53)

To je MMF, ktorú som zmiešala s roztopenou 52% čokoládou + práškový cukor.. Pomer neviem, robím to podľa hustoty hmoty od oka..


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91

následující »