Choď na obsah Choď na menu

Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

obdiv

(marta ponicka, 6. 10. 2015 17:30)

dobry den,krasne torty,zlate ruky,momentalne krasna torta so zajačikom,môžem odkukat?Marta

Re: obdiv

(Lorna, 13. 10. 2015 18:52)

Ďakujem veľmi pekne.. samozrejme, že môžete.. :-)

Bananovy krem

(Inga, 12. 9. 2015 15:22)

Dobry den pani Andrejka...mohli by ste mi poradit skvely bananovy krem...torta bude stvorcova 30×30...vyslovene chcu krem,nie nakrajane banany....dakujem vopred za odpoved

Re: Bananovy krem

(Lorna, 12. 9. 2015 22:38)

Dobrý deň,
to neviem.. ja dávam nakrájané banány na krém.. Ak by ste chceli banánový krém, tak asi jedine pomixovať do krému banány, čo mi príde trochu divné, lebo tie pomixované banány v kréme asi sčernajú a nebude to vyzerať chutne.. Ja by som ich určite od tohto odhovorila..

Re: Re: Bananovy krem

(Inga, 13. 9. 2015 9:38)

Tiez mi to bolo divne...rozmyslala som,ze pouzijem klasicky puding...no nikdy som to neskusala a ako som sa docitala Vy tiez nie....ale aj tak dakujem velmi pekne

Re: Bananovy krem

(Lenka, 16. 9. 2015 10:03)

Ja robievam stracciatelovy a tam ide bananovy puding a krém má banánovú chuť. Na banánový krém by som použila banánový puding alebo ak pomixované banány,tak tam musí ísť aj citrónová šťava,aby nesčernali. A našla som aj toto http://www.tortysnov.sk/recept/vyborny-bananovy-krem-91

Re: Re: Bananovy krem

(Inga, 5. 10. 2015 18:18)

Pani Lenka...dakujem velmi pekne...nakoniec som ich donutila ku krajanym bananom.a boli spokojny:)))

Dodavka

(Inga, 5. 10. 2015 18:09)

Dobry den Andrejka...tak uz som tu zase. Dostala som objednavku na 3D dodavku. Chcela by som ju upiect na klasicky plech. Mala by byt pre 25 ludi,takze to bude male. Rozmyslala som,ze by som tie platy nadpojila,taze tym by bola dlhsia....a takto sa dostavam k mojej otazke ...mam ich nejak zvlastne ukladat aby sa mi nerozchadzala?

Silikónové formičky

(Jana, 5. 10. 2015 12:04)

Dobrý deň Andrejka,na Vašej stránke som viac krát našla sil.formičky ,ale teraz keď som chcela konkrétne poľovnícky motív , už som ich u Vás nenašla....Prosím Vás aspoň o radu kde by som niečo také našla,lebo už som na nete strávila neskutočne času,ale vždy nájdem len veľké formičky a ja by som si predstavovala niečo menšie,čo by sa dalo uložiť do špice cca 11 cm perníkového srdiečka.Mala som dojem ,že vy ste tam mali nejakú vetvičku so žaluďami aj nejaké parožie...ďakujem vopred za každú radu.Nech sa Vám darí,neustále žasnem nad Vašou šikovnosťou.Pekný deň.

Re: Silikónové formičky

(Lorna, 5. 10. 2015 12:26)

Dobrý deň,
ja už silikónové formičky nepredávam, nemám na to čas.. Ale všetky majú na www.tortickovo.com

Ostré hrany na torte

(Veronika, 1. 10. 2015 19:25)

Dobrý deň chcem sa spýtať ako docielim ostré hrany na guľatej torte a úplnú rovinu torty, nejde mi to ani ked otočím spodok na vrch

Re: Ostré hrany na torte

(Lorna, 5. 10. 2015 1:17)

Dobrý deň,
Hmotu MMF som vymenila za Smartflex, pretože z MMF sa mi nedali ostré hrany dobre robiť. Základ je rovná torta a dokonalý podklad. Ten robím z trochu čoko krému (ten, čo mám v receptoch) čo mi ostane z plnenia torty cca 2 lyžice + 1 Hera (alebo maslo, ale v tých teplách som používala Heru, lebo sa tak rýchlo netopí ako maslo) a cca 200-300 g čokolády z Lidlu 52%. To vyšľahať, je to skoro ako ganache. Tortu tiež prevraciam hore nohami a tak natieram. Nechám poriadne stuhnúť a potom poťahujem. Hmotu vaľkám natenko, cca 2 mm. Treba použiť dve žehličky, jedna zvrchu a jedna z boku..

drotiky

(anna, 13. 9. 2015 3:29)

Dobry den pani Lorna. Prosim vas, ked chcem do torty zapichnut hviezdy na floristickm drotiku, treba tie konce, ktore budu v torte niecim obalit? A drotovane kvety, kde so drotiky obalene floristickou paskou? Nemoze to pustit do korpusu a kremu farbu alebo sposobit niekomu alergiu? A este jedna otazka. Mam farbu rose od wilton a je tam uvedene, ze moze sposobit nepozornost a zhorsene videnie u deti. Chcem urobit dcerke tortu k narodeninam, no zlakla som sa, ci to moze potom jest. Dakujem pekne za Vasu odpoved

Re: drotiky

(Lorna, 5. 10. 2015 1:13)

Tie drôtiky by sa mali obaliť potravinovou fóliou z hyg. dôvodov.. Alergické reakcie asi nie, určite to nie je nič toxické.. Ružová farba a vlastne takmer všetky farby sú sam Éčka, čiže chemické, syntetické a toxické látky, ktoré sú v malom množstve povolené a "vraj" neškodné.. Nemusíte dávať deťom jesť zafarbenú poťahovku a do torty farbivo nedávajte. Ja tiež odporúčam skôr svetlé farby, ako nejaké sýte a keď už, tak radšej nejesť farebné poťahovky :-)

Anabela

(Anabela, 12. 8. 2015 16:28)

Dobry den robite prekrasne torty neda sa to opisat :) mám na vas jednu otazočku ako dosiahnem červenu a čiernu farbu .stači ked potiahnem z cukrikovou bielou hmotou potom nato dam čierny sprej či červeny ? Bo neda sa mi to zafarbit na site farby :(

Re: Anabela

(Lorna, 4. 9. 2015 2:08)

áno, môžete aj tak, alebo potom zafarbiť gélovými farbami inú hmotu, napr Smartflex sa dobre farbí a chytajú sa aj sýte farby..

Re: Re: Anabela

(e, 17. 9. 2015 21:51)

Dakujem ..lenže ja pracujem len z mliečnym marcipanom iny im nechutí smartflex použivam ked potrebujem bielu farbu ..skušala som zafarbit gelovou farbou zo štetcom ale neni to ono neviem kde robim chybu moze byt aj problem vtom ze pridavam do farby trošku vody ? Dakujem

Re: Re: Re: Anabela

(Lorna, 5. 10. 2015 1:07)

Problém bude v tom, že je to marcipán zo sušeného mlieka.. Kedysi dávno, keď nebol iný, používala som aj ja len tento mliečny.. Tak skúsenosti mám tiež nie veľmi dobré..

RAFIK

(Katerina O., 8. 9. 2015 8:33)

Dobry den Vam prajem. Uz som na vasej stranke dlho nebola,mate naozaj krasne torty,hlavne obdivujem tie kvetinky,suuper.Chcem sa opytat,ci mate skusenost s pecenim korpusu s posuvnym rafikom? Nepretecie to cesto popod rafik na plech? Neviem este ci je lepsi pevny a jedna velkost,alebo ci ten roztahovaci na rozne velkosti nerobi problem? Dakujem velmi pekne za odpoved,Katerina.

Re: RAFIK

(Lorna, 12. 9. 2015 22:33)

Dobrý deň,
posuvný ráfik nemám, ale istý čas som piekla v pevnom ráfiku a nič nevytekalo..


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91

následující »