Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Marcela - Re: Re: pomoc surne...

Dakujem za odpoved. Ale neviem ako mam tu tortu zatazit, bojim sa ze to mi potom cely ten krem z toho komplet vytecie von. Taliani nemaju radi nase maslove kremy a tento krem si vyslovene zelali na objednavku takze ho nemozem menit. Ale rozmyslam ze tam trochu masla primiesam aj tak, oni si to v tej svadobnej zaplave hadam ani nevsimnu. A este som sa chcela spytat aku hrubku ma priblizne jeden plat z korpusu. Tie co robim ja tak maju tak 1.5 cm, je to malo alebo je to ok?

Lorna - Re: Re: Re: pomoc surne...

Tak len zľahka to zaťažte, napr. že položíte na tortu nejakú rovnú dosku. Pokiaľ je len plastová, ľahká, tak na ňu položte ešte napr. maslo. Takto ju treba nechať stuhnúť a potom postupovať, ako v návode, čo som vám poslala. Ak by ste ju hneď len potiahli, bez zaťaženia, zarovnania, orezania, tak váha poťahovky vám tortu stlačí a vtedy sa boky deformujú, vychádza krém a podobne. Hrúbka korpusov je v pohode, len treba vždy prispôsobiť aj vrstvu krému. Ja robievam aj tenké cca 1,5 cm, aj hrubšie cca 3 cm.. Všetko záleží len od vás, akú chcete tortu spraviť, alebo od zákazníka.

Marcela - Re: pomoc surne...

Pani Lorna dakujem Vam este raz za vzacne rady, vyskusam to teda podla Vasho postupu a dufam ze to dobre dopadne, ved ja uz koli tomu nemozem ani spavat! A este jedna otazocka. Na jedno poschodie chcem urobit ten presivany vzor a dat tam perlicky, kupila som si na to tu pomocku Diamond a vcera mi prisla ale zda sa mi mala, ja som chcela trosku vacsi ten vzor, takze musim nieco vymysliet. Rozmyslala som ze keby som si normalne kupila formicku toho tvaru a po jednom to tam otlacala ze by to mohlo ist. Alebo mi radite nieco ine? Niekto to robi s pravitkom ale bojim sa toho ze to nebudem mat presne....

Lorna - Re: Re: pomoc surne...

Môžete to kľudne aj pomocou formičky robiť, no podľa mňa je to jednoduchšie a presnejšie s pravítkom. Rozrátate si to, naznačíte a prejdete nožom na marcipán alebo radielkom.. Nech sa podarí..:-)

Anna HE - Prasok CMC

Prosím Váa pani Lorna čo je to prasok CMC? Pokial som dobre pochopila, pridávate ho do potahovky aby dobre a lepsie stuhla resp. zaschla. Môžem ho pridávať aj do smartflexu? Ďakujem za Vašu odpoved.

Marcela - Re: Prasok CMC

Ja nie som pani Lorna ale reagovala som na Vasu otazku. Takze tu mate o tom cmc prasku:http://www.toby.sk/lepidla-prisady-ine-/192-cmc-prasok-100g.html a moze sa dat do hocijakej hmoty

Lorna - Re: Re: Prasok CMC

Akurát som chcela napísať, že to som ja nepísala o prášku CMC..:-)

lenka - velvet

dobry den,idem sa Vas spytat ci sa smartflex velvet v lete sa netopi ci po vybrati torty s chladnicky sa neorosi,mam tuto hmotu rada,ale dost som citala poslednu dobu ze sa zvykne orosit,doteraz som pouzivala na potahovanie iba cukrikovu,raz chocoflex biely a velvet na potiahnutie iba raz,vacsinou ho mam na ozdoby.dakujem

Lorna - Re: velvet

Dobrý deň,
v horúčavách sa orosí hádam každá poťahovka, pretože je to prirodzený fyziologický proces. Keď niečo vyberiete z chladničky do tepla, orosí sa to. Tak isto aj Smartflex. Ja v lete robím s MMF, najviac sa mi osvedčila v teplách táto cukríková hmota.

Viktória - Pomoc

Dobrý deň. Kúpila som si modelovaciu hmotu zo stránky http://www.peceniehrou.sk/ a produkt Biely Dekor icing s úmyslom vyrobiť si ozdoby na torty. Ale nastal tu menší problém a to, že biela hmota netvrdne. Skúsila som ju zmiešať s cukrom, ale taktiež nestvrdla. Vedeli by ste mi prosím Vás nejako poradiť, že čo mám robiť, aby mi ozdôbky stvrdli? Za odpoveď vopred ďakujem.

Lorna - Re: Pomoc

Dobrý deň,
nuž, tu vám nepomôžem, pretože s tou hmotou nepracujem. Používam Smartflex. Možno za to sčasti môže počasie, keď je teplo a vlhko, každá hmota horšie schne..

Marcela - Re: Pomoc

Ak Vam mozem poradit tak ja to robim tak, ze do potahovej hmoty pridam prasok CMC a krasne mi to vzdy uschne. Na 200g davam priblizne za kavovu lyzicku tohto prasku a modelujem hned a vytvrdne to potom perfektne. Jedina nevyhoda je asi v tom, ze ked mi ostane ta hmota tak aj ked ju zabalim do sacku tak ju najdem dost tvrdu, ale da sa rozmiesit ale potom je uz tazsie s nou modelovat lebo je dost gumova a ked napriklad ju rozvalkam tak sa akoby zmrsti.

Anna HE - Re: Re: Pomoc

Prosím Vás čo je to prášok CMC? Ďakujem

Anna HE - podnos a bordúra

Prosím Vás pani Lorna ešte sa chcem spýtať ohľadom torty "Svadobná s ružami a pivonkami": akú formičku ste použili na tú bordúru či krajku dookola? A ten podnos pod tortou je potiahnutý látkou. Ja som sa chcela spýtať, že či tortu dávate priamu na tú látku, či to potom nepresiakne na to plátno a nebude to fľakaté okolo torty? Ďakujem Anna z HE

Lorna - Re: podnos a bordúra

Je to táto krajka: http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/17-1-Elegantne-krajky/0/5/204-Elegantna-krajka-207
Nie, tortu nepokladám na látku. Torta je na hrubšom kartónovom podnose, ktorý je potiahnutý spolu s tortou..:-)

Anna HE - Re: Re: podnos a bordúra

A prosím Vás nešmýka sa to potom ten kartón s tortou po podnose?, Aleba ten kartón najprv niečím pripevníte o podnos a potom na neho dáte tortu? Ďakujem

Lorna - Re: Re: Re: podnos a bordúra

Nešmýka, pretože tortu treba vystužiť a tiež dať jednu výstuž cez celú tortu zhora dole až do podnosu. Takže ju tam vlastne pripevníte..

Anna HE - podnos a pozadie na fotkách

Dobrý deň. Prosím Vás pani Lorna, aký podnos ste použilil pod tortu "Svadobná s ružami a pivonkami"? Je to polystyrenový štvorec? A ak áno tak akej hrúbky? a unesie to tortu ked ju chcete preniesť? A ešte som sa chcela spýtať - ked nafotíte tortu, ako dosiahnete čierne pozadie? - pekne potom tie torty vyniknú. Používate nejaký program na úpravu? Veľmi pekne dakujem za odpoveď. S pozdravom Vaša stála obdivovateľka Vašej nádhernej práce Anna z Humenného.

Lorna - Re: podnos a pozadie na fotkách

Dobrý deň,
podstavec som robila z polystyrénu 2x8 cm na sebe, čiže dokopy je výška 16 cm. Áno, unesie to váhu torty v pohode. Aj my sme ju prenášali na podstavci. Torty fotím na čiernom plátne a doostrím a logo spravím vo Photoshope.. Ďakujem a nech sa vám darí..:-)

Erika - anjelské krídla

Dobrý deň milá lorna.
Chcem sa Vás opýtať, ako robíte anjelské krídla? Aj posledná tortička s anjelom je umelecké dielo.
Zároveň Vám chcem poďakovať za všetky fotopostupy, ktoré na stránku pridávate.
Ďakujem a prajem Vám veľa pekných nápadov.