Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

macka - výstuha

Prosím Vás ako ste vystužili 5 poschodovú tortu.
Ďakujem

Lorna - Re: výstuha

Presne tak, ako aj dvoj, alebo trojposchodovú.. Pozrite si video: http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=channel

Macela - Babätko

Dobrý den prosím o radu .Mam upiecť tortičku susedke na krstiny to nie je problem až na to že ja som si objednala formu babätka a neviem ako ho mam nafarbiť poradite.Mam všetko k dispozicii ale neviem či spravim dobre ked ho jemne zafarbim do ruzova a potom potriem perletou.A ešte ako sa robí taky pekný lupen ja som skušala a nedarí sa preto ze nemam trpezlivosť.Ked budete taka dobra prosím o radu...pekný den

Lorna - Re: Babätko

Dobrý deň,
ja dávam málinko telovej, alebo broskyňovej farby a vlásky farbím nasucho kakaom. Perleť nedávam, ak aj niekde vidíte, nachytala sa mi z lupienkov. A lupene robím buď zo srdiečok, alebo okrúhle a kraje stenším kosticou, aby boli trošku zvlnené.. Nech sa darí..:-)

Helena - mašle - stuhy na dort

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak přichicujete mašle - stuhy na drot, mám na mysli samozřejěm látkové. jsou pouze na močené nebo používáte špendlíky nebo něco jiného. špendlíkama to špatně drží a rozbíjí se tím dort. moc děkuju za odpově.

Lorna - Re: mašle - stuhy na dort

Dobrý deň,
na prilepenie používam roztopené marshmallow cukríky..

Zuzana - Spevnovacie špajle

Ahoj,chcela by som sa opytat kde by som mohla zohnat spajle na vystuženie poschodovej torty.Dakujem

Lorna - Re: Spevnovacie špajle

Ahoj.. Ja dávam slamky na pitie, také hrubšie a do nich napchám ešte klasické drevené špajdle, aby boli pevnejšie. Je to najlacnejšia varianta vystuženia a vhodná na potraviny..

Daniela - 7 kg torta

Dobrý deň, chcela by som od vas radu, ze asi kolko vajičok budem potrebovat na 7 kg tortu. idem robit prvy-krat taku velku tortu, a bojim sa toho, aby som ju nemala lahsiu alebo zase prislis tazku. korpusy peciem podla vasho receptu. torta by mala byt spod stvorec 30*30, a vrch kruh o priemere asi 24cm. naozaj si s tym neviem dat rady.

Lorna - Re: 7 kg torta

Dobrý deň,
presne sa to nedá vyrátať, pretože sa berie do úvahy aj náplň, ovocie, sirupy (ak polievate korpusy), hrúbka marcipánu, atď. Každá cukrárka to má zaužívané inak. Mne by vyšlo na 7kg tortu cca 40-50 vajec. Ale naozaj netuším, či u vás to bude sedieť. To je len čisto z mojej skúsenosti.

Maja - MArcipác

Chcem Vás poprosiť na recept pre marcipán .
A ešte sa chcem opýtať : prečo keď robím marcipán ja tak nikdy nieje biely?? vždy žltý ,ako získam takú nádhernú bielu??

Ďakujem Maja

Lorna - Re: MArcipác

Dobrý deň,
recept nájdete v hornom menu v rubrike "Marcipán a iné poťahové hmoty". Pokiaľ robíte nepravý mliečny marcipán zo sušeného mlieka, biely nikdy nebude.. Ak chcete bielu poťahovú hmotu, pozrite recept na MMF, je to hmota z Marshmallow cukríkov.
Nech sa darí, pekný deň prajem..

Maja - Re: Re: MArcipác

Ďakujem.

Inga - klobučik

Prosím vás z kolkých vajíčok asi piecť klobuk v antikorovej miske? tiež ho idem skúsiť a dočítala som sa že ho robíte v antikorovej miske len neviem koľko vajíčok treba , budem vdačna za odpoved a prajem pekný večer a krásny víkend,dovidenia:)

Lorna - Re: klobučik

Dobrý deň,
antikorových misiek je strašne veľa veľkostí, takže na toto vám neviem odpovedať..

iveta - maslo

Ahoj, môže sa dávať pod poťahovku z jojo cukríkov ob.maslo? Bojím sa aby sa neroztiekla.

Lorna - Re: maslo

Áno, môže.. Niekto potiera tortu len maslom s cukrom. Treba však nechať poriadne stuhnúť, až potom potiahnuť hmotou.

Valika - poschodová torta

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je nutné dávať na trojposchodovú tortu, do spodného korpusu, nejaké špajle, alebo ako postupujete, lebo som robila takúto poschodovú tortu a na spadom korpuse bolo trošku vidieť ako mi vytláčalo plnku, nejak som to potom uhladila, ale chcela by som sa tomu vyhnúť, ale treba dávať aj hrubšiu poťahovú hmotu. Ďakujem za odpoveď a nedá mi nepochváliť vás, máte úžasnú prácu.

Lorna - Re: poschodová torta

Dobrý deň,
áno, treba tortu vystužiť a nie len spodný korpus, ale aj stredný, keď idete robiť 3-poschodovú. A ako na to? Prikladám link na video, kde sa takáto torta vystužuje: http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=fvsr
Ďakujem za pochvalu a nech sa darí..:-)

Valika - Re: Re: poschodová torta

ďakujem za odpoveď, ešte by som sa opýtala, že čo robím zle, keď mi niekedy vytláča plnku, torta je pekná hladka a keď potiahnem, tak vtedy vidno na poťahovke také oblúčiky plnky a dosť dlho mi to trvá, kým to vyhladím, môže to byť tým, že dávam veľa plnky na boky torty, keď chcem všetko vyrovnať, aby bola hladká. ďakujem