Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Vlhká poťahovka

Dobrý večer,
áno, počasie veľmi ovplyvňuje kvalitu poťahových hmôt. Hlavne leto a horúčavy sú najhoršie. pretože torta, ktorú vytiahnete z chladu do horúčav sa začne "potiť". Je to prirodzená reakcia. S MMF sa mi v lete robí najlepšie, aj keď sa zvykne trošku orosiť. Skúste cez horúčavy robiť tuhší poťah, pridať viac cukru.. Ale nie zas toľko, aby sa vám hmota praskala.. Takisto ozdoby pomalšie tuhnú, lebo sú stále v teple.. Veľa cukrárok má preto v lete "dovolenku" a nepečú.
Nech sa vám darí..:-)

Lorna - Re: Vlhká poťahovka

Ešte tu je pár rád: https://lorna.estranky.sk/clanky/najcastejsie-otazky/preco-sa-mi-topi-a-rosi-potahovka-.html

Katerina O. - Potahova hmota

Prajem dobry vecer!Chcela by som sa oytat,ci sa mi podari zafarbit hmotu z bieloruzovych cukrikov na zltu,ale nie prilis vyraznu?Asi nie,ze?Lebo nikde nemozem (v hlavnom meste!!!) zohnat cisto biele.Dakujem Vam pekne za odpoved,pisem Vam uz asi treti krat,budem sa opakovat:nadherne su tie Vase torty,naozaj uzasne uzasne!! Dakujem aj za ispiraciu,snad sa mi niekedy podari vytvorit taku krasnu pivonku ako mate Vy.Pekny vecer! Kterina:)

Lorna - Re: Potahova hmota

Dobrý večer,
veru nie, žltá z toho nebude.. bola by skôr do oranžova. Ak nemôžte zohnať biele cukríky, tak jedine rozstrihnúť tieto dvojfarebné na bielu a ružovú časť.. Držím palce pri výrobe pivonky, nech sa vám podarí a nielen tá..:-)

Vierka - Ruža

Ahoj Lorna, chcela som sa spýtať či neuvažujete podeliť sa s nami s fotopostupom na tú krásnu ružu, ktúrú máte na srdiečku s krajkou medzi poslednými narodeninovými tortičkami.Veľmi by ma to potešilo.
Máte úžasný štýl tortičiek, teším sa vždy na noový príspevok.Cmuk

Lorna - Re: Ruža

Dobrý deň,
postup som už dávala, tu je: https://lorna.estranky.sk/clanky/fotopostupy/ruza-trochu-inak__.html
Na väčšiu ružu treba viac lupienkov a aj väčšie..:-) Ďakujem..:-)

Anka L. - Váženie torty a topenie MMF

Ahojky Lorna, chcela by somk sa spýtať takú možno malichernú otázočku, ako vážiš väčšie torty - lebo do 5 kg mi v pohode váži kuch. váha ale tie veľké vážiš naraz na osobnej váhe alebo po častiach?
A ešte jedna otázočka - keď prilipaš ozdôbky rozpustenými MMF dávaš tam ešte niečo lebo minule som chcela nimi vyskúšať lepiť ozdôbky a hneď mi to stuhlo bolo lepivé a ostala som pri bielku a jedlom lepidle.
Posledná tortičke sa Ti v skutku vydarila je nádherná - tak ako ostatné, klobúk dole.
Anka

Lorna - Re: Váženie torty a topenie MMF

Ahoj Anka..
Väčšie torty vážim na osobnej digitálnej váhe.. Na lepenie si tie cukríky len roztopím v mikrovlnke a lepím, kým sú redšie.. Keď stuhnú, zase zohrejem a lepím..:-) Nič už k nim nepridávam..

Soňa - potahovka stále lepí

Dobrý den,Lorno prosím vás, prvně dělám potahovku-z marshmalou bílých z Lidla. Na 300g jsem dala skoro 700g cukru, 1lžící vody a 1 lž citronky. Hmota se mi ale pořád lepí, ačkoliv mi přijde tuhá. Mám do ní ješte zapracovat cukr, aby přestala úplně lepit? Nebo vždycky trochu lepí? /přichytává se mi na prac.desku i ruce/ Moc děkuji za radu!

jarka - Re: potahovka stále lepí

ahoj,ja dávam na 175 g cukrikov 600 g cukru a je to v pohode

Lorna - Re: potahovka stále lepí

Na 300 g cukríkov je 700 gramov cukru málo.. Minimálne 1-1,2kg treba..

Dominika - Torta pre Viktóriu

Dobrý deň Andrejka.Tortička pre Viki bola nie len nádherná,ale aj chuťovo výborná a to je tiež dôležité.Ruže a dievčatko už zdobia Vikinkinu izbu.Ak budeme potrebovať tortu,určite sa ozveme.Ďakujeme za krásnu a chutnú tortičku.S pozdravom Viktória s maminou.

Lorna - Re: Torta pre Viktóriu

Dobrý deň,
teší ma, že ste boli spokojní..:-) A ďakujem, že ste mi to aj napísali.. Pekný deň prajem..:-)

Lucka - Torta pre Viktóriu

Ahoj Lorna, Vaše torty sú prenádherné. Odkedy som našla Vašu stránku som na nej každý deň - dokonca aj potajme v práci :)) - , veľmi ma inšpirujete. Veľký obdiv vašej osobe, že sa s nami delíte o nápady a skúsenosti. To je v tejto dobe veľká vzácnosť. Chcela by som sa spýtať ako ste robila na tejto torte vzhľad poskladanej látky. Je na to nejaká forma, alebo vaše šikovné ručičky? Ďakujem

Lorna - Re: Torta pre Viktóriu

Ďakujem veľmi pekne.. Rada sa podelím o svoje skúsenosti..:-)
Tú "nariasenú látku" som skladala ručne.. Nabudúce pridám fotopostup..:-)

Gabika - Čierna svadobná

Andrejka, opäť dych vyrážajúca nááádhera. Akú formičku ste prosím použili na "brošne" na boku a na vrchu torty ? Ďakujem











Lorna - Re: Čierna svadobná

Ďakujem..:-)
Na brošne som použila túto formičku: https://lorna.estranky.sk/fotoalbum/-silikonove-formicky-/bordury--krajky--brosne--ornamenty--masle/#photo_590
A aj túto: https://lorna.estranky.sk/fotoalbum/-silikonove-formicky-/bordury--krajky--brosne--ornamenty--masle/#photo_682
A všelijako som ich vyskladala..:-)

zuzana - poschodova torta

Dobry vecer,

Opat sa na Vas obraciam s otazockou.,. Zaujimalo by ma, ci pri potahovani poschodovej torty potahujete kazde poschodie zvlast, alebo ked uz je to na sebe?
Dakujem a prajem vela dalsich uspechov!!!

zuzana - Re: poschodova torta

Este som zabudla napisat, ze ide o okruhle torty

Lorna - Re: Re: poschodova torta

Dobrý večer,
pri poschodovej torte sa poťahuje každé poschodie zvlášť, až potom sa skladá na seba. Treba ju aj vystužiť, aby sa jednotlivé poschodia neprepadli do seba. Pozrite si toto video, je tam aj poťahovanie, vystužovanie a skladanie: https://lorna.estranky.sk/clanky/zaujimave-videa/poschodova-svadobna-torta---video.html
Je jedno, či je to okrúhla alebo hranatá torta, postup je vždy rovnaký.. Nech sa darí..:-)