Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: pivonie

Dobrý deň,
nech sa páči, tu je postup na pivóniu. Nie je môj, ja som ešte nerobila..: http://dorty.artmama.cz/postup-na-pivonku

Katerina - vyhladenie torty

Dobry vecer!Uz som Vam raz pisala,dakujem za pomoc.Aj dnes mam prosbu o radu :).Robila som setrhranovu tortu a potahova hmota(smartflex velvet) mi neisla pekne vyhladit na tych hranach.Mozno som ju mala tensiu,ale Vam sa to nikdy neurobi?Tie zahyby mi neisli vyhladit a odrezat som to radsej neskusala,to by sa asi neprilepilo ? Nakoniec som tam musela dat stuzku,ale v povodnom plane som ju nemala.Vopred dakujem za odpoved a prajem vela chuti a sily do prace! Aby ste nam boli aj nadalej nadhernou inspiraciou!!!! Dik Katerina

Lorna - Re: vyhladenie torty

Možno natenko vyvaľkaná hmota. Lepšie sa zahladzuje, keď si vyvaľkáte na cca 4-5 mm. Tiež treba vaľkať na oveľa väčší rozmer, ako je torta, aby po okrajoch zostal dostatok hmoty. Vtedy si to viete pekne prispôsobiť a ponaťahovať.

Zuzana - čierna farba

Ahoj,ja by som sa chcela opýtat ako dosiahneš takú peknú čiernu farbu,ja používam gelové farby,ale zafarbí sa mi potahovka vždy len na šedo.Dakujem

Jana - Re: čierna farba

Ja tiez pouzivam gelovky a vzdy sa mi spravila pekna cierna. Asi ste jej dali malo.

Lorna - Re: čierna farba

Skús extra čiernu gélovú.. Alebo potom ak sa dá, povrch domaľovať štetcom alebo hubkou. Gélovku treba trochu zriediť alkoholom. No treba rátať s tým, že takto pomaľovaný povrch neuschne, alebo len veľmi ťažko..

Marcela - ďakujem

Veľmi ste my pomohli a tak vám krásne dakujem jasne ze sa my spravil zahyb ale ako sikovne pekarky alebo cukrarky vieme chybu zahladit spustila som taky závoj a kvety a tak nie je nič vidno . Pekný večer a holubicu som si nakreslila podla seba nakoniec som ju dala a vyzerala perfektne ....

Marcela - holubica

Dobrý deň pani Lorna .Prosím vás o radu chcem spraviť holubicu ale nejak sa my nedarí preto sa chcem spýtať či náhodou nemate šablonku ako na anjelíka ,potrebujem to do zajtra a ešte pri obtiahnuti marcipanu na okruklu tortu stále sa my troška nariasi čo s tým a na zaver ako sa dajú spraviť take pekne volaniky myslim taky pás a je okolo spodu krásne nariaseny pomôžete my ? Máte nádherne tortičky rada s ních čerpam ked môžem? Tak ďakujem

Lorna - Re: holubica

Dobrý deň,
bohužiaľ, postup, ani šablónu na holubicu nemám.. neviem, či chcete 3D holubicu, alebo len takú vyrezanú. Skúste pozrieť nejaký nákres na nete. Hmota sa môže riasiť preto, ak ju máte natenko vyvaľkanú (mala by mať cca 4-5mm), a tiež by mala byť dostatočne veľká, čiže mala by presahovať cez spodný okraj torty aspoň tých 5-10 cm, aby sa s ňou dalo lepšie pracovať a prispôsobovať ju tvaru torty. Na volánik prikladám video, treba si link skopírovať do prehliadača. Od cca 3,5 minúty tam tvorí volániky na tortu.. http://www.youtube.com/watch?v=bpvoTXF-7BY&feature=channel

Helena Hercova - Marshmallows hmota

Dobry den pani Lorna. Moze byt tato mnou pripravena hmota 2 tyzdne v chladnicke? Potom pred pouzitim ju mam hnietit, alebo nejakym a akym najistejsim sposobom predhriat?
Ak mam malo casu na pecenie, pripravim korpusy tyzden dopredu,zamrazim a potom den pred akciou ich naplnim a potiahnem - dozdobim---Prosim Vas o Vas nazor, lebo este nikdy som to tak nerobila.
Vsetko najlepsie k novemu prirastku do rodiny a vela zdravia. Dakujem.

Lorna - Re: Marshmallows hmota

Dobrý večer,
môžete si hmotu pripraviť aj 2 týždne vopred. Potom ju stačí zabalenú v mikroténovom sáčku zohriať v mikrovlnke a rozmiesiť. Mne sa však najlepšie pracuje s čerstvou hmotou, ako už s takouto zohrievanou. A korpusy zamraziť môžete. Aj keď, pokiaľ to má byť torta na objednávku, vždy používam čerstvé korpusy. Keby to však mala byť len tortička pre nás na zjedenie, spravila by som aj zo zmrazeného korpusu. Nech sa darí..:-)

miroslava - falosny marcipan

Dobry den.Piekla som tortu podla vasho raceptu,naozaj vyborna.Ale chcela by som sa vas opytat ja zatial potahujem torty falosnym marcipanom cize ho so suseneho mlieka robim.Len sa mi nanom robia take ako by som botocky proste nieje taky hladky ako mavaju torty potiahnute.Preosievam vsetko co don ide,ci to zfalosneho marcipanu take byva?Som len zaciatocnicka peciem len tak doma pre nas.Chcela by som vyskusat aj so smartflexu velvet tak uvidim ci sa mi to dakedy podary.Dakujem.

Lorna - Re: falosny marcipan

Dobrý deň,
neviem vám poradiť, z čoho to môže byť.. Neskúšali ste MMF? Táto domáca hmota z cukríkov je lepšia, teda lepšie sa s ňou pracuje, je elastickejšia ako falošný marcipán..

tatiana.lenova@gmail.com - Re: K2

Dobrý večer pani Lorna.Chcela by som Vás poprosiť o radu.Robila som kaly podla Vášho postupu ale použila som K2 a nie veľmi mi to tvrdne aj keď som podsypávala solamilom.Nič iné som doma nemala keďže som len začiatočníčka.Neviem kde to mám sušiť alebo skúsiť to urobiť z MMF aby to bolo tvrdšie.Tie Vaše torty sú úžastné ,kiež by som niekedy aj ja niečo také dokázala .Za odpoveď ďakujem.

Lorna - Re: Re: K2

Dobrý večer,
bohužiaľ, z K2 vám kvety nestvrdnú, alebo len veľmi ťažko.. Táto hmota je len na poťahovanie tortičiek, nie na modelovanie. Na modelovanie odporúčam Smartflex Flower. Skúsiť môžete aj MMF, ale tiež vám nezaručím, že to dokonale stvrdne. A ďakujem za pochvalu..:)

Katka - farba

Dobrý deň. Prosím akou farbou ste zafarbila hmotu na svadobnej torte na ktorej ste aj odfotena? a aka to je hmota? lebo potrebujem tiež taku slabučko kremovu namiešať a používam smartflex, tak budem vdačna za odpoved:)...peknu nedelu vam prajem

Lorna - Re: farba

Dobrý deň,
to je čisto biely Smartflex, nie je ničím zafarbený..:-)

Jana - torta jeseň

Ahojte pani Lorna. Ako ste dosiahli prosím tu lesklu farbu na tých listoch čo ste robila tortičku jeseň? je úžasna a to ste najskôr urobila listy z bielej hmoty a potom farbila farbami? a ake farby ste použila ? idem robiť tiež jesenne listy ale neviem ako to dosiahnuť tie farby aby boli take krane:(....dakujem za každu radu:))))

Lorna - Re: torta jeseň

Dobrý deň,
listy som robila zo Smartflexu, ktorý som si zafarbila vopred buď na žlto, oranžovo, červeno, hnedo.. a po vyschnutí som tieňovala práškovými farbami, aké som doma našla..:-) väčšinou červenou a hnedou..:-)

Iveta - svadobná torta

Dobrý deň. Chcela by som vás požiadať o radu čím by som mala vystúžiť 3poschodovu tortu? ešte som takú nerobila . A môžu sa pri 3poschodovej torte mačat korpusy? neprepadne sa to? budem vam veľmi vdačna za odpoved ,dovidenia