Choď na obsah Choď na menu

Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Figurky

(Alexandra, 29. 2. 2016 11:17)

Dobry den, v prvom rade musim povedat, ze vase torty su dokonale a nadherne :)
Chcela by som sa opytat z akej hmoty tvarujete figurky...napr.vacsie zabky na tortu.
Dakujem

videjkoi

(elly, 20. 2. 2016 22:26)

dobry vecer. Zaujalo ma vas postup na ostre hrany na torte. Mohla by som si toto video stiahnut do PC?

Re: videjkoi

(Lorna, 20. 2. 2016 22:47)

áno, nech sa páči :-)

veľkosť torty

(Kveta, 20. 2. 2016 12:09)

Dobrý deň, chcem sa vás opýtať na veľkosť tortičky pre Ruth. Mám upiecť dvojposchodovú okolo 4kg a neviem aké veľké a z koľkých vajíčok mám urobiť korpusy. Ďakujem za odpoveď.

Re: veľkosť torty

(Lorna, 20. 2. 2016 19:52)

Piekla som vo formách 20 a 14 cm, výšku majú 8 cm.. Naraz z 12 vajec.. Každý korpus prekrojím na 5 častí, 4x plním.. hmotnosť cca 4,3-4,5 kg

Jedly papier

(Sara, 18. 2. 2016 10:08)

Dobry den prajem.. chcem sa vas opytat či by ste mi neporadily s jedlym papierom existuje niečo take čo by som doma mohla vyrabat napr .predavaju na to stroj ? Či ? Lebo ked na torty objednavam jedly papier s poštovnym ma to vyjde aj 7 e a nechcem to zaratat zákaznikom do torty dakujem za odpoved

Re: Jedly papier

(Lorna, 20. 2. 2016 19:50)

To neviem, skúste sa spýtať tých, čo obrázky tlačia..

Zuzička

(Korpus, 15. 2. 2016 18:43)

Prosim vas poradte mi akoto že mam krive torty :) niesu rovnomerne jak vaše ako to mam dosiahnut dakujem

Re: Zuzička

(Lorna, 16. 2. 2016 12:18)

Dobrý deň,
pozrite si túto rubriku + video a snáď z toho zistíte, čo robíte nesprávne.. pretože ja neviem, ako robíte torty, aký korpus, ako postupujete.. http://www.lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/potahovanie--vystuzovanie-a-skladanie-poschodovej-torty...html#block-comments

Re: Re: Zuzička

(Lorna, 16. 2. 2016 17:04)

Korpus robim prikl.8 vajec 8pl cukru 8 lizic polohrubej muky vzdy mam jednu stranu o 1 cm nizšiu pri naplneni ked potiahnem tak to dost vydno

Re: Re: Re: Zuzička

(Lorna, 20. 2. 2016 19:49)

Ja dávam hladkú múku.. Skúste to vyrovnať krémom.. Ja ešte po naplnení zaťažujem torty..

Plnka

(Simona, 14. 2. 2016 20:01)

Dobrý večer, chcem sa spýtať, akou plnkou ste obalili tortu pred poťahovaním vo videu "Ako dosiahnuť ostré hrany na torte." Plnka Vám nádherne stuhla. Vopred veľmi pekne ďakujem za radu.

Re: Plnka

(Lorna, 16. 2. 2016 12:15)

Dobrý deň,
pri videu (keď ho rozkliknete) je písaný postup, tak vám to sem skopírujem:
Tortu obtieram krémom, ktorý som vyšľahala z cca 2-3 lyžice klasického pudingovo maslového krému + 1 maslo + 200-300 g čokolády 52%. Po stuhnutí a prevrátení do pôvodnej polohy, treba ruky namáčať do horúcej vody, prebytočnú vodu otriasť a pohladiť tortu, aby sa trochu vyrovnal teplotný rozdiel (užitočné najmä v letných horúčavách, aby sa poťahovka nerosila) a aby sa aj poťahovka prilepila. Možno použiť na potieranie aj štetec alebo silikónový štetec, no tie sa mi neosvedčili, pretože ak pustí chlp, ťažko ho nájsť a okrem toho neohrejú tortu, ako ruky..
smile – emotikon
Poťahujem Smartflex velvet.

Re: Re: Plnka

(Simona, 16. 2. 2016 15:37)

Ďakujem pekne za odpoveď. V prípade, že nechcem v plnke na obalenie torty použiť čokoládu, môžem ju kľudne vynechať? Čiže použijem len maslový krém + celé maslo. Nebude to problém pri stuhnutí??? Ešte sa chcem spýtať, táto plnka ktorou obalujete tortu pred poťahovaním je izbovej teploty? Podľa videa to vyzerá, že nie je veľmi stuhnutá. Asi by sa potom ťažšie nanášala. Ďakujem pekne.

Re: Re: Re: Plnka

(Lorna, 16. 2. 2016 16:45)

čokoládu nesmiete vynechať, tá tam má najdôležitejšiu úlohu.. ale ak nechcete tmavú, môžete použiť bielu.. len tej musíte dať raz toľko..
Áno, krém má izbovú teplotu a po potretí sa dá stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa..

Re: Re: Re: Re: Plnka

(Simona, 16. 2. 2016 19:21)

A máte prosím odporúčanie na nejakú dobrú bielu čokoládu ktorú by som mohla použiť namiesto tmavej? :-) Ďakujem.

Re: Re: Re: Re: Re: Plnka

(Lorna, 16. 2. 2016 21:15)

Skúste z Lidlu bielu čokoládu, má 100g, dávam ju do krémov, tak snáď bude dobrá aj pod poťah..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plnka

(Simona, 17. 2. 2016 11:10)

Ďakujem za radu. Ešte taký malý dotaz, uvádzate, že do krému pod poťah treba pridať jedno maslo. Akej veľkosti? 250g??? Ďakujem.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plnka

(Lorna, 20. 2. 2016 19:48)

áno, jedno maslo je 250 g.. polovica masla je to malé 125 g..

Smartflex

(Denissa, 16. 2. 2016 9:13)

Prosim vas chcem sa opytat kolko hmoty zo smartflexu potrebujem na priemer 26. 20.17 dakujem krasne torty budu vysoke 10 cm diky


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91

následující »