Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Andrea - aky krem pod potahovku z MMF

Dobry den prajem, viete mi poradit p=rosim VAs aky by som mohla dat krem pod potahovku z MMF ???? dakujem vopred moc.
prekrásne torty máte, ja som skor začiatočník......

Lorna - Re: aky krem pod potahovku z MMF

Dobrý deň,
hore v menu v rubrike Obľúbené recepty je aj recept na krém a postup, ako z neho spraviť podkladový krém pod poťah..

Tatiana - kalich

Dobry den ,rada by som Vas poprosila o rada.Potrebujem kalich na 1sv.prijimanie a neviem ako by som ho mohla spravit z K2.Ak by sa dalo poradte mi alebo na fotopostupe aby som vtom mala jasno.dakujem pekne za skoro odpoved.

Lorna - Re: kalich

Dobrý deň,
z K2 to asi nespravíte.. Táto hmota je len na poťahovanie, nie na modelovanie. Ja som ju dokonca ani nikdy nepoužívala, takže skúsenosti s ňou nemám.

renáta - plnka

Dobrý deň. Chcela by som sa vás opýtať ako robíte tvorohovú alebo jogurtovú plnku aby bola taká tuhšia. Ďakujem

Lorna - Re: plnka

Dobrý deň,
do základného krému (hore v receptoch) stačí pridať a zašľahať jemný tvaroh a hotovo.. Plnka je tuhá.. Jogurtovú som nerobila, neviem vám poradiť..

renáta - Re: Re: plnka

Ďakujem veľmi pekne za radu a ešte raz veľká vďaka za minule ten "kočiarik" spravila som ho z mmf a vyzeral super aspoň to tvrdili iný. Ešte raz veľká vďaka za radu.

Lorna - Ospravedlnenie

Všetkým sa ospravedlňujem, že si museli na odpovede počkať niekoľko dní. Do budúcna, ak by ste potrebovali poradiť okamžite, pokojne mi zavolajte.
Krásny deň prajem..:-)
Andrea.

Michaela Holešová - Svadobna torta

Dobrý deň,veľmi Vám dakujem za všetky Vaše rady aj ked zo zdobením ešte niesom tak daleko ako vy,moje torty robené podla Vašich receptov maju obrovský úspech,za ktorý vdačím hlavne Vám.Chcela by som saVám podakovať a ešte poprosiť o radu kde zakupim tu podložku a take široké stuhy,aj tu latku čo je na vrchu a korálky ktoré zdobia Vašu 3posch,okruhlu tortu(tu zo srdiečkami hore.tuto si totíž vybrala sestra na svoju svadbu)a ešte sa chcem opýtať či tie ruže su striekané nejakou perletou,a kde ju dostanem?Veľmi pekne Vám za všetko dakujem,ste úžasná osoba s obrovským srdcom a talentom.Dakujem

Lorna - Re: Svadobna torta

Dobrý deň,
plastové podnosy kúpite v hociktorom cukrárskom e-shope, skúste napr. tu: http://www.sugarart.sk/tacka-s-cipkovym-okrajom-38cm
Stuhy a látku kúpite zase v galantérii a metrovom textile. Korálky napr. tu: http://www.justmarried.sk/dekoracie/958-perlicky-na-silone-13m-biele.html
Aj ja vám ďakujem a prajem všetko dobré.. Nech sa vám tortička podarí tak, ako si to predstavujete..:-)

Denisa - Podlozka pod tortu

Dobry den Andrejka, na viacerych Vasich fotkach som pod svadobnými 3-poschodovými tortami videla biele plastove krajkové podložky. Vydržia váhu 10-12 kg torty? Chcela som dať kamaratke ako svadobný dar tortu, len sa obavam, aby sa na takej podlozke vobec dopracoval na svadbu :)) Nikdy som nerobila tortu podobnej velkosti a vahy. Dakujem!

Lorna - Re: Podlozka pod tortu

Dobrý deň,
ja som pre istotu dávala pod tie podnosy ešte hrubý kartón, aby to aspoň pri prenášaní bolo stabilnejšie..

Katka - hmota na kvety

Dobrý večer, chcela by som sa opýtat ktora je najlepšia hmota na výrobu kvetov. Vyskusala som SATIN ICE GUMPASTU bola som s nou velmi spokojna ale neviem ju zohnat vo velkom baleni. Maju iba SATIN ICE ROLLED FONDANT WHITE alebo PASTA DAMA TOP SPECIAL no neviem ktora je najpodobnejšia gumpaste. Velmi pekne dakujem za radu :)

Lorna - Re: hmota na kvety

Dobrý deň,
asi vám v tomto neporadím, lebo gum pastu som neskúšala. Používam Smartflex. Pasta dama top nie je podľa mňa vhodná na modelovanie. Mne sa celkovo veľmi zle s ňou pracovalo aj pri poťahovaní..

Alena - krabica s flašou

Prepáčte že vás stále otravujem, ale ešte by som sa rada spýtala v akom plechu ste piekla korpus na tu krabicu? akú mala výšku a šírku približne? a či ste ho ešte zrezavala alebo nie? dakujem a nehnevajte sa že sa stále vypytujem...ĎAKUJEM:)))

Lorna - Re: krabica s flašou

Fúú, to neviem, nemerala som tú tortu.. Piekla som na plechu a vyrezávala som korpusy z toho.

Majka - orechova torta

Dobrý deň. Chcem vás veľmi poprosiť o radu akú plnku máte overenú na váš orechový korpus? a aký dávate k tomu lekvár a polievate to akým rozvarom? idem piecť úplne mojú prvú tortičku. A do orechovej asi ovocie nedavať ,že ? Vdaka vašej stránke som sa rozhodla skúsiť aj ja niečo upiecť mojej maminke , bude mať 35rokov, tak ju chcem prekvapiť. No vôbec neviem akú plnku mám urobiť do orechovej tortičky...budem vám veľmi moooc vdačná za radu a prajem krásny deň a veľa veľa úspechov

Lorna - Re: orechova torta

Keď do základného vanilkového krému (recept je hore v menu) pridáte mleté orechy, trošku kakaa a rumu, dosiahnete chutný orechový krém. Korpus kropím kávou zmiešanou s Amaretom alebo trochou rumu..

ninuška - silikonová formička?

ahoj Andrejka, chcem ťa poprosiť, nemohla by si napísať link na tú formičku, čo máš na tej krstinovej torte s kočiarikom, lebo som prešla všetky shopy, no raz ju neviem nájsť, a ešte by ma zaujímala i tá margarétka na torte na príjmanie. A nedá mi, aby som nevyslovila i to aký si Ty ANJEL V ľUDSKOM TELE ,máš môj veľký obdiv a to úprimne, len v túto sviatočnú nedelu som prelúskala tvoju celú stránku a ver hrialo ma na duši, občas mi až zimomriavky naskakovali, no toľko pokoja som už v duši dávno necítila, ako pri čítaní tvojích riadkov, koľko lásky bolo vidno vizuálne a koľko vyžarovalo z tých slov, verím ,že to tak malo byť, aky som zablúdila až na koniec tejto stránky. DAKUJEM A PRAJEM TI NECH Už ZAžíVAš LEN SLNEčNé DNI, NECH I NADALEJ SI OBKLOPENá LáSKOU A NECH TI ANJELI PRINášAJú LEN úSMEV NA TVáR

Lorna - Re: silikonová formička?

Formičku asi túto si myslela: http://www.cakedecorations.eu/cakedesign/eshop/19-1-SILIKONOVE-FORMICKY/19-2-Silikonove-formicky/5/907-Silikonova-formicka-rimsky-ornament
A margarétky robím pomocou formičky na gerberu: http://www.cukroska.sk/www-webareal-sk-cukroska/eshop/3-1-VYKRAJOVACE/14-3-Piestove/5/214-Gerbera-set-3ks
A ďakujem veľmi pekne za milé slová, hrejú ma na duši..:-) Prajem všetko dobré v živote, nech sa ti darí..:-)