Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lea - práškové farby

Dobrý večer. Chcem sa spýtať keď robim kvietky a idem ich farbiť v práškovej farbe rozriedenej v alkohole ,tak ich musím aj nechať uschnuť? lebo som teraz skúšala a púštaju, tak neviem či to vôbec uschne. Potrebujem na tortu na pondelok a neviem či mi to nezašpini tortu. Ďakujem za odpoveď a prajem pekný víkend

Lorna - Re: práškové farby

Dobrý deň,
nerozumiem, prečo chcete riediť farbu.. kvietky sa farbia a tieňujú práškovými farbami suchými.. neriedia sa alkoholom.. Samozrejme, že to uschne, ale až za dlhšiu dobu, možno týždeň..

Maria - pečenie zákuskov

Dobrý večer. Prosím Vás idem piecť na oslavu pre zákazníkov aj zákusky aj tortu a neviem kedy môžem začať. Ešte som nepiekla toľko zákuskov. Oslava bude v sobotu 14 marca a ja by som chcela už aj v nedelu si napiecť aspon korpusy na tortu a v pondelok ju plniť a utorok dokončiť aby som mohla zákusky piecť, nepokazí sa ta torta?ďakujem za rady a prajem veľa úspechov v pečení tortičiek

Lorna - Re: pečenie zákuskov

Ja by som najskôr spravila zákusky a až potom tortu..

Miška - farba

Dobrý deň, chcem sa ešte spýtať ohľadom tých práškových farieb čo som tu čítala, tak keď budem mať hotové kvietky, tak kedy ich mám poprášiť práškovými farbami? keď budu úplne suché alebo môžem hneď?a ten sprej mám použiť tiež keď budú uschnuté? moooooc vám ďakujem, veľmi si vážim vašu ochotu pomáhať, dovidenia:)

Lorna - Re: farba

Práškovou farbou hocikedy, ale lepšie sa farbia, keď sú vyschnuté.. Sprejom určite len po vysušení..

Miška - kvietky

Dobrý deň, chcem sa spýtať na kvietky na drôtiku. Idem skúšať svoje prvé ale neviem kedy ich dať na drôtik? keď sa poriadne vysušia a potom ich nasadiť na drôtik? a ak ich dám sušiť tak tam mam urobiť dierku na ten drôtik alebo nemusím? dakujem lebo neviem nikde nájsť postup kedy tie drôtiky dávat...ste moooc zlatá že poradíte a vážim si to,dovidenia:)

Lorna - Re: kvietky

Dobrý večer,
podľa toho aké kvietky? Neviem, či každý lupienok zvlášť, alebo ružu, fakt netuším..

Jana - šablony

Dobrý deň. Chcem vás veľmi poprosiť o zopár rád. Idem robiť tortičku na svadbu a mám použiť aj šablony...nejaké som si kúpila ale neviem akú polevu treba použiť. vy máte medzi svadobnými bielo hnedej tortičke tiež použité šablonky a je to veľmi pekne....ako to mám prosím vás natierať aby to bolo také pekné a čím? a to sa môže aj gelovkou alebo nie? dakujem Vám a peknú nedeľu prajem:))
a na tej svadobnej zlatej kde sú orchidejky ste použila zlatý sprej alebo iba perleť? je to neskutočne krásne:)!!!!

Lorna - Re: šablony

Dobrý deň,
nepoužívam stencils, takže vám neviem poradiť.. Zdobila som to ručne, ako medovníky. Tie orchidee sú len poprášené zlatou práškovou farbou.. Nech sa vám darí..:-)

Monika - krst Dajanka

Dobrý deň pani Lorna:),
chcem sa spýtať ako ste urobila tu poťahovú hmotu na tejto tortičké? aká je to farba a ako ste to operlila? Idem robiť aj ja tortičku ale na 50 narodeniny jednemu pánovi a chcú ju takejto nejakej farby a ja som len začiatočník,tak sa ešte nevyznám. Dajte mi prosím vedieť a aj kde by som ich mohla kúpiť lebo som pozerala a dosť farieb sa predáva ,tak nechcem kúpiť zle lebo je to dosť drahá záležitosť. A môžem ešte poprosiť o radu ako ste to operlila? je to krásnučke:))ako všetký:)))ďakujem Vám

Lorna - Re: krst Dajanka

Dobrý deň,
recept na hmotu z cukríkov nájdete v hornom menu v rubrike Marcipán a iné poťahové hmoty.. A farbu si kúpte bielu práškovú perleť.. Majú ju v každom e-shope s cukrárskymi potrebami. Potom stačí len suchým štetcom poprášiť..:-)

Katarína - farby

Dobrý deň. Aj ja by som sa chcela spýtať ohľadne farieb...treba tie práškové farby riediť alebo kedy by sa mali? a keď sa robia kvietky tak akej farby robiť tie základy...príklad: chcem robiť ružu modrú, tak ju urobím bielej farby, nechám uschnúť a potom nafarbím rozriedenou práškovou farbou alebo nerozriedenou? Tomuto nemôžem nejak prísť ako sa to robí. Máte veľmi krásny talent a ste milá, že takto poradíte a vysvetlíte:)..je to od Vás veľmi milé

Lorna - Re: farby

Dobrý deň,
riediť len vtedy, ak chcete nimi maľovať, alebo písať.. Tú ružu si kľudne môžete spraviť z modrej hmoty a potom modrou práškovou farbou len vytieňovať..
Nech sa darí..:-)

Viera - medena farba

Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď a spýtam sa Vás ešte ako sa používa ten bronzový sprej? urobim si biele ruže a osprejujem ich? a práškovou farbou bronzovou mám ako postupovať? ...neviem totiž či mám urobiť ruže bielej farby a ked uschnu tak ich poprašiť farbou alebo dať základ ruže hnedej aby to lepšie chytilo? a práskove farby sa riedia alkoholom? a to uschne? nebude to puštať? budem Vám vdačná ked mi odpoviete, dakujem

Lorna - Re: medena farba

..áno, len ich postriekate sprejom.. môžte si spraviť základ vo farbe, čo najpodobnejšej medenej a potom ich práškovou farbou dotieňovať.. Tak by som to spravila ja. Keby sa jednalo o celú tortu medenú, tak potom radšej sprejom.
Práškové farby sú dobré na tieňovanie.. Zriedené potom len na písanie a maľovanie..

Lenka - ruže a lalie

Dobrý večer, prosím Vás aký drôtik číslo potrebujem na ruže a lalie a na tie drobne kvietky? velmi pekne dakujem

Lorna - Re: ruže a lalie

Dobrý deň..
Ak robíte tenké lupienky, tak čo najtenšie.. Neviem vám napísať číslo, lebo ja mám iné, nejaké poľské a sú inak číslované. Takže čo najtenšie.

viera - farba

a zabudla som sa spýtať ako ste dosiahla tu zlatú farbu na tortičke jesen života ta 60 s tým ornamentom...moc ďakujem za ochotu mi poradiť a za čas:))

Lorna - Re: farba

Hotové ornamenty som potrela práškovou farbou Antique gold: http://www.tortomania.sk/www-tortomania-sk/eshop/2-1-Farby/75-2-Prachove-Sugarflair-Perletove/5/811-Antique-Gold