Choď na obsah Choď na menu

Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Re: Re: formy na tortu

(ela, 22. 8. 2016 16:13)

Ďakujem za odpoveď. Počet osôb by súhlasil s Vašim počtom ale nemám najmenšiu formu 16 cm. Bude vadiť 18 cm? Nie som cukrárka a poschodie idem robiť po prvý krát. Robila som len klasické torty.Prajem Vám pekný deň

Vanilkovo - tvarohový krém

(Oľga, 21. 8. 2016 20:25)

Dobrý večer, Andrejka, prosím Vás o recept na vanilkovo - tvarohový krém. Správne predpokladám, že ide o základný krém, ktorý máte na stránke, len maslo nahradíte tvarohom? Ďakujem.

Re: Vanilkovo - tvarohový krém

(Lorna, 22. 8. 2016 13:45)

Základný vanilkový krém je s maslom.. a do toho pridáte jemný tvaroh bez hrudiek.

Re: Re: Vanilkovo - tvarohový krém

(Oľga, 22. 8. 2016 15:03)

Ďakujem. Srdečne blahoželám ku všetkým úspechom, ktoré sa Vám darí dosahovať doma i vo svete. Teším sa na každú Vašu novú tortičku. Sú prekrársne.

torta bez poťahu

(Lucia, 9. 8. 2016 22:45)

Dobrý večer pani Lorna,
chcela by som vás poprosiť o radu, idem robiť svadobnú trojposchodovú tortu, nechcú poťah, chcú ju obtrieť krémom. Chcela by som sa opýtať, či nemáte recept na biely krém, ktorým by to bolo možné, je ich tu veľa a neviem si vybrať, musí byť taký, aby mi nestekal, aby držal :(, nemám s nimi žiadnu skúsenosť :(
Vopred vám ďakujem za odpoveď.

Re: torta bez poťahu

(Lorna, 22. 8. 2016 13:42)

Ten, čo mám v rubrike Dobré rady nielen pre začiatočníkov.. akurát namiesto Zlatého klasu dáte Gustin a nedáte žĺtky, aby bol krém biely..

popsy

(Zuzka, 9. 8. 2016 11:58)

Dobrý deň. Máte niekde prosím postup na popsy? Čaká ma teraz 180ks. Ďakujem pekne.

Re: popsy

(Lorna, 22. 8. 2016 13:41)

Dobrý deň,
nemám..

Rada

(Marcela, 6. 8. 2016 12:08)

Ahoj pani Lorna chcem sa spytat robim 3 až 4 poschodovu okruhlu tortu pre krsna a neviem ako si pomôcť pozeram ze vy matee pod tortou taký pekný podnos ozdobený satenom ako si to vyrobit aby ta moja tortička vyzerala taktiež krásne ako vasa alebo kde si to zakupit Dakujem

Re: Rada

(Lorna, 22. 8. 2016 13:40)

Dobrý deň,
podnos som vyrobila z polystyrénu, ktorý som potiahla saténom..

Podnos pod tortu

(Maja, 3. 8. 2016 22:24)

Dobrý, chcem sa opýtať kde ste zohnali ten drevený podnos pod tortu? A ohľadom svadobných muffin či peciete v obyčajných košíkoch lebo mne sa po upečení odťahuje košík od cesta a nevyzerá to potom pekne ďakujem.

Re: Podnos pod tortu

(Lorna, 3. 8. 2016 22:35)

Dobrý večer,
ak myslíte drevený pník, tak to mám od nejakých ľudí z dediny.. A ak myslíte drevený stojan na nohe, tak jeden mi robil stolár a druhý manžel.. Pečiem v klasických papierových košíčkoch..

nahá torta

(Magda, 1. 8. 2016 16:51)

Dobrý deň Lorna, chcela by som sa vás opýtať,aké korpusy pečiete na nahé torty, či je to . klasická piškóta alebo olejový korpus. Ďakujem

Re: nahá torta

(Lorna, 2. 8. 2016 1:31)

Klasickú piškótu, ako mám tu na webe recept..

plnka

(Natália, 1. 8. 2016 10:11)

Dobrý deň, chcem sa spýtať aká je vaša najobľúbenejšia plnka a ak by sa dalo ako sa vyrába ?

Re: plnka

(Lorna, 2. 8. 2016 1:31)

Dobrý deň,
hore v menu je rubrika "Dobré rady nielen pre začiatočníkov", tam nájdete aj výrobu krému.. Moja naj je čokoládový krém s banánmi a vanilkovo tvarohový s malinami..

vyšší patra

(Dáša, 26. 7. 2016 14:41)

Dobrý den paní Lorno, prosím Vás potřebuji udělat třípatrový dort pro 90 osob, nevěsta mi poslala foto, jsou tam vyšší patra. Mám je proložit jako dva korpusy? A jaké rozměry by měly mít formy. Všimla jsem si že podobné dortíky děláte. Děkuji za odpověď.

Re: vyšší patra

(Lorna, 2. 8. 2016 1:29)

Neviem, aké vysoké majú byť.. ja robím cca 15 cm a tie neprekladám kartónovou podložkou.. Rozmery ťažko povedať.. torta by mala mať cca 18 kg.. snáď 16-22-28-34 cm by mohlo vyjsť do 18 kg..

Oble hrany

(Gabriela, 24. 7. 2016 8:51)

Dobry den pani Lorna,
chcem sa opytat, ako robite oble hrany na torte, napriklad na torte v tvare srdca na krstiny....dakujem pekne.

Re: Oble hrany

(Lorna, 2. 8. 2016 1:26)

Zrežete ich do obla a do obla aj potriete krémom a potiahnete..


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91

následující »