Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Torta s macikmi

Dobrý deň,
je na to forma na ľad, hoďte si do googlu forma na ľad abeceda..:-)

Andrea - rada

Dobrý deň, chcela som sa spýtať, čím priliepate ozdoby na tortu. Vodou alebo lepidlom? Ďalej som sa chcela spýtať, či mi neviete poradiť. Na poťahovanie používam Smartflex Velvet, vždy pekne stuhla. Naposledy mi však nechcela poťahovka stuhnúť, bola stále taká ako keby trochu lepkavá zvrchu. Neviete mi poradiť, kde som urobila chybu? Tortu som hneď po potiahnutí dala do chladničky. Ďakujem.

Lorna - Re: rada

Dobrý večer,
ozdoby lepím vodou.. Noo, lepkavá mohla byť, ak ste ju vybrali z chladničky, tak sa orosila.. teploty nám už začínajú stúpať, tak sa prejavujú teplotné rozdiely..

vieruš - šablona na tortičke s princeznou

ahoj Andrejka prosim ta kde si kupila tu šablonu čo maš na tej tortičke s princeznou . Je naozaj velmi pekna aj Tvoje tortičky su nadherne . Prajem Ti vela uspechov a ešte vela krasnych tortičiek patri Ti moj obdiv .Krasny a pohodovy vykend

Lorna - Re: šablona na tortičke s princeznou

Dobrý večer,
to je silikónová formička a kúpila som ju tu: http://www.aliexpress.com/store/product/Moroccan-Lattice-Silicone-Onlay-Cake-decorating-mold-3D-Stencil-for-Cakes-and-Arts-Crafts/1015139_1592317033.html

Monika - Sáčok na zdobenie

Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať čím zdobíte perníky. Videla som Vaše video a zdalo sa mi , že je to nejaký sáčok. Dá sa niekde kúpiť. ďakujem Monika

Lorna - Re: Sáčok na zdobenie

Dobrý večer,
ja si ich kupujem cez Ebay, ale videla som ich aj v niektorých čínskych obchodoch.. alebo aj tu je niečo podobné: http://www.cukrarskepotreby.sk/909-vrecko-pvc-male.html

Monika - Re: Re: Sáčok na zdobenie

Veľmi pekne ďakujem, ale nemohla by ste mi napísať v akej veľkosti ich kupujete Vy prípadne názov v anglickom jazyku ak by som chcela ich kúpiť cez ebay?. Ďakujem Monika

Lorna - Re: Re: Re: Sáčok na zdobenie

Pozrite tu: http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XPlatic+bags+For+Cake+Decoration&_nkw=Platic+bags+For+Cake+Decoration&_sacat=0&_from=R40
A veľkosť neviem, ako príde, mne je to v podstate jedno, lebo si skracujem každý..:-)

evika - zdobenie torty

Ahoj Lorna, uz si mi viackrát poradila, zase prosim o radu. Na zdobenie torty volanikmi ( vid tortu - s dievcatkom Natalke-), pouzivas na volaniky tiez MMF ako na potah, alebo na volaniky pouzivas Smartflex? Ak Smartflex, tak ktory? Velvet alebo Flower. Dakujem za cenne rady, nech sa dari

Lorna - Re: zdobenie torty

Ahoj,
na všetky ozdoby používam Smartflex velvet.. aj na tie volániky..:-)

anka - modra mramorova potahovka

Dobry den, planujem dcere urobit tortu s kosatkou a potahovku by som chcela taku modro bielu ako mramorovu,len neviem ako nato:-) ci staci spojit bielu a modru potahovku? Dakujem za radu :-)

Lorna - Re: modra mramorova potahovka

Dobrý deň,
áno, urobte si modrý a biely valček a skrúcajte ich dokopy, preložte na polovicu a zase skrúcajte, až kým nedosiahnete vzor, aký potrebujete..:-)

Anna, HE - Obdiv

Pani Lorna vy máte neuveriteľné množstvo skvelých nápadov, fantázie a zmyslu pre krásu....človek by povedal, že sa už nedá nič krajšie vymyslieť a Vy stále prídete s niečím novým a ešte krajším....no proste nádhera tie Vaše tortičky a Vaša dokonalá práca.....obdivujem Vás a prajem veľa zdravia a veľa potešenia od tých, ktorým tie torty pripravujete.

Lorna - Re: Obdiv

Milá Anka,
veľmi pekne vám ďakujem za pochvalu, vážim si to a prajem vám všetko len to dobré a krásne v živote :-)

Věrka - Květiny

Dobrý den chtěla jsem se zeptat z čeho děláte květiny, to co dělám já za potahovanou hmotu tak mě nejdou udělat takové krásné květiny jako máte vy láme se mi to a trhá. Předem děkuji :-)

Lorna - Re: Květiny

Dobrý deň,
kvety aj všetky ozdoby robím zo Smartflexu..

Monika - kvety

V prvom rade chválim vaše tortičky,sú nádherne.Prosím o radu,,chem robiť kvety na drôtikoch,na akú hrúbku mam vyvaľkať modelovaciu hmotu,aby mi drôtik držal a netrhal sa .Kde robím chybu. Ďakujem :-)

Lorna - Re: kvety

Dobrý deň,
na takú hrúbku, aby ste tam zmestili drôtik. Potom poriadne zatlačiť žilkovačom alebo dlaňou, aby tam drôtik dobre držal.. Nechať poriadne vytvrdnúť, minimálne jeden deň, ale lepšie aj viac dní. Na kvety používam Smartflex, netrhá sa a rýchlo schne..

Mirka - Krém do torty

Zdravičko, chcela by som sa spýtať plánujem piecť tortu a na jednu vrstvu chcem použiť nugátový krém s banánom ale neviem aký krém použiť na druhú vrstvu. Tak som sa chcela spýtať aká kombinácia by bola najvhodnejšia. Ďakujem :)