Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Kuba

Dobrý deň,
pokiaľ má byť šľahačkový krém pod poťahom, tak nie..

Taňa - 5 poschodova torta

Dobrý večer, Andrejka. Z kolkych vajec peciete korpusy na spodne poschodie s priemerom 36 cm? A 32cm? Peciete na viackrat? Ked tortu poskladam na mieste a už sa s ňou nebude manipuloať, treba ju cez stred vystužiť tyčou? Ďakujem za odpoveď

Lorna - Re: 5 poschodova torta

32 cm z 18-19 vajec (pečiem naraz) a 36 cm tuším 2x po 15 vajec..

Lorna - Re: Re: 5 poschodova torta

Jááj, a keď skladáte tortu na mieste, netreba stredom žiadnu výstuž..

Lorna - Re: Re: Re: 5 poschodova torta

Nie, netreba..

erika - korpus - spaldova muka

dobry den, a ked chcem pouzit spaldovu hladku muku / nie cerealnu / nebude problem s tym, aby korpus naskocil ?? dakujem

Lorna - Re: korpus - spaldova muka

Nebude, korpus pekne narastie.. len je trochu suchší, tak možno menej špaldovej múky, lebo má veľa lepku.. prípadne ju namiešajte na polovicu s obyčajnou hladkou múkou..

Romana - Biela cokolada

Dobri vecer pani Lorna chcem sa vas opytat ako rozpustate bielu cokoladu ...nedari sa mi zo ziadnou vzdy mi stuhne hned.

Eva - Re: Biela cokolada

Ahoj daj trošku oleja ja ju rozpuštam v mikrovlnke + davam olej

Lorna - Re: Re: Biela cokolada

Dobrý deň,
ak ide čokoláda do krému, nemusí byť riedka.. Ak chcete niečo polievať, tak pridajte kúsok Cery.

Katka - chocolate and fresh fruits

Dobrý deň Andrejka. Prosím Vás na tortičku "chocolate and fresh fruits" ste čerstvé ovocie aj nejako fixovali... že to tak pekne drží pokope? Ďakujem veľmi pekne. Úžasná práca, nádherná, precízna, a to nielen o tejto tortičke, ale čo torta od Vás, to nádhera, až to neviem vyjadriť slovami..... :-) Skláňam sa pred Vašou prácou...

Lorna - Re: chocolate and fresh fruits

Ďakujem vám :-)
Ovocie, keď je torta pre nás doma a nikam sa nepreváža, tak nefixujem.. Ak sa preváža, ukladám na čokoládu, kým nie je tuhá, prilepí sa.. Väčšie kúsky ako jahody napichnem na špáradlo..

Kakao - Lenka

Dobry den chcem sa vas opytat do smartxlexu mozem rat kakao bo som si objednala hnedu farbu ked zafarbim neni to taka pekne cokoladova dakujem za odpoved ste super ;)

Lorna - Re: Lenka

Môžte, ale nie veľa.. Ja robím hnedú zmiešaním červenej a zelenej gélovky a dofarbím kakaom..

Romana - Ganache

Dobry den pani Lorna mate nadherne torticky radost sa pozerat :-) chcem sa vas opytat ked robite ganache pod potahovku cokoladu roztopite alebo ju nastruhate?dakujem

Lorna - Re: Ganache

Dobrý deň,
ja nerobím ganache.. ale čokoládový krém..

Ilona - Hmota hneda

Dobry den mate kraasne torty niesom prva ani posledna čo to napiše :) chcem sa iba opytay z akej hmoty je ta dekoracia na torte co su dole čokoladky z kvetky a ta horna dekoracia dakujem

Lorna - Re: Hmota hneda

Dobrý deň,
neviem, ktorú tortu myslíte.. no všetky dekorácie čo robím, sú zo Smartflexu, prípadne z čokolády..

Irenka - Poťah na torte

Chcem sa vás Andrejka spýtať,že čím poťahujete vaše torty.Sú dokonalé.

Lorna - Re: Poťah na torte

Dobrý deň,
Smartflexom velvet.