Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zdenka - Zdobenie

Ahoj Lorna, chcem ta poprosit o radu, cim zdobis torty kremom alebo je to bielkova poleva? Ja som raz zdobila marcipanovu kremom a ten krem mi stekal z toho marcipanu. Dakujem

Lorna - Re: Zdobenie

Ahoj Zdenka,
áno, bielkovou polevou, alebo roztopené marshmallow cukríky s trochou vody a s práškovým cukrom.. Vymiešam na hmotu podobnú bielkovej poleve a zdobím tým..

katka - info korpus

Dobrý deň pani Lorna,
prosím súrne o radu. Mám 18 a torty som už piekla viac krát, avšak korpus nie je taký ako napr. z cukrárne. Vždy sa mi drobí. Idem piecť ockovi na 50-tku a potrebujem ukážkový korpus na plech. Prosím poraďte mi.

Lorna - Re: info korpus

Dobrý deň,
veď skúste ten môj, nájdete ho v receptoch. Na plech vám stačí z 5-6 vajec, aby ste ho nemuseli prerezávať, tým pádom sa vám nemá ani čo mrviť.. Ak by ste chceli taký, ako opisujete, taký zvykne byť ťažší, nie taký nadýchaný, podobný ako z cesta na muffinky..

Dagmara - riasenie na torte

Dobrý deň,prosím o radu ako robíte riasenie na krstinových tortách.Okolo su jemné akoby tenké šúľočky.Sú všetky rovnako hrubé.Ako na to.Na jednej krstinovej máte dokonca stredový inej farby.Nedokážem sa Vaše výtvory vynadívať.Ďakujem.

Lorna - Re: riasenie na torte

Dobrý deň,
robím to ručne, šulkám po jednom a spájam k sebe..:-)

elena - sugarveil krajka

Dobry den.Prvy krat som robila sugarveil krajku,kupila som si aj original prašok,sušila som ju v trube,cca 10-12 minut pri 80-90 stupnov,bola aj zafarbena gelovou farbou,dala sa mi sice s formy vybrat,ale bola velmi makka až lepkava a naspodu sa urobili akoby vzduchove bublinky,kde som urobila chybu? Dakujem.

Lorna - Re: sugarveil krajka

Dobrý deň,
neporadím vám, nerobím krajky zo Sugarveil..

Dana - Stuha okolo torty

Dobrý deň.Prosím vás o radu.Mám piecť 3.poschodovú tortičku ktorá bude obviazaná dokola so stuhou.Máte také tortičky medzi svadobnými. Chcem sa opýtať,ako tam dávate tie stužky aby držali a v predu tie mašličky?Treba to tam niečím nalepiť?.Ďakujem za odpoveď.Inak máte nááádherné torty.Klobúk dole.

Lorna - Re: Stuha okolo torty

Dobrý deň,
stuhy len obtočím okolo torty a konce prilepím jedlým lepidlom alebo roztopenými penovými cukríkmi. Na spoj dám mašľu, aby ho nebolo vidieť..
Ďakujem a nech sa vám darí..:-)

Lucia - "lepidlo" na ozdobu potahovanej torty

Dobry den, som uplna zaciatocnicka ale rozhodla som sa upiect tortu pre moju najmensiu podla vasho postupu. Rada by som sa ale spytala ako/cim mozem prilepit ozdobu na bok potahovanej torty? Dakujem

Lorna - Re: "lepidlo" na ozdobu potahovanej torty

Dobrý deň,
môžete lepiť vodou, alebo jedlým lepidlom. Dostať ho kúpiť v cukrárskych obchodoch..

Hana - Karamelová plnka

Dobry den Andrejka,
ako robite keramelovy krem do torty.
Robim torty podla vasich receptov, ale toto nechcem pokazit ;)

Dakujem
Hana

Lorna - Re: Karamelová plnka

Dobrý deň,
do základného krému stačí pridať karamelové salko a prešľahať.. dajte podľa chuti..:-)

Gabika - Medovníčky

Dobrý večer, Andrejka. Prosím vás tých anjelikov pred pečením niečim spájate alebo len pritlačíte k sebe? Mne sa totiž rozpadli, len som ich popritláčala. A ešte jedna otázka, obláčik vymaľujete zvlášť a potom tam prilepíte anjelika? Strašne sa mi páčia, ale asi skončím pri rukách, hlavách a telíčkach. Majte sa krásne . Ďakujem.

Lorna - Re: Medovníčky

Dobrý večer,
ja ich ani nepritláčam, len jednotlivé časti priložím k sebe a počas pečenia sa spoja a držia pokope. Áno, obláčik vymaľujem zvlášť a po uschnutí naň prilepím hotového ozdobeného anjelika..:-)

zlatka - tetovane srdiecko

Ahojko mate uzasne krasne torticky,,, chcela by som sa opytat ako sa robi to tetovanie,, to srdiecko je neskutocne krasne,,, ja si robievam marcipan zo sus. Mlieka, da sa to urobit aj na taky marcipan? Dakujem za odpoved zlatka, a prajem pekny den

Lorna - Re: tetovane srdiecko

Dobrý deň,
je to maľované gélovou potravinárskou farbou.. Neskúšala som to na marcipán zo sušeného mlieka, no malo by to ísť aj na to.. vyskúšajte na kúsku..:-)

Emília - Dino

Plánujem urobiť pre dcéru tortu Dina,potiathnuť ju marcipánom zo sušeného mlieka,cukru a Cery.Môžem takýto marcipán postriekať farbou cez airbush?Nemôže sa stať,že farba stečie?Do airbushu sa nemôže používať bežná gélová farba?

Lorna - Re: Dino

Nemám airbrush a nepoužívam ani marcipán zo sušeného mlieka, tak neviem poradiť.. Gélové farby do airbrushu nie, na to sú originál tekuté farby..