Choď na obsah Choď na menu

Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

medovníčky

(Monika, 20. 11. 2012 12:25)

Dobrý deň, máte nádherné medovníčy, krásne zdobené, chcela by som sa Vás opýtať, aký sáčok používate, máte tam taký nejaký menší, pekne na tenúčko to máte ozdobené. Ďakujem.

Re: medovníčky

(Lorna, 20. 11. 2012 14:50)

Dobrý deň,
vrecúška si objednávam cez e-bay. Vyzerajú takto: http://www.ebay.at/itm/100-Disposable-Wedding-Party-Cream-Pastry-Cake-Icing-Piping-Decorating-Bags-Tool-/150916114943?pt=Cake_Decorating_Supplies&hash=item23234d29ff&fb_source=message

Potahova hmota

(Katerina O., 19. 11. 2012 13:34)

Dobry den,zdravim Vas!Chcela by som sa Vas opyta na potahovku z cukrikov,na ktoru tu mate recept.Potahovala som tortu so smartflex velvet,ale nie som tak sikovna,tak mi to velmi neislo,na moj vkus(a nesikovnost...)mi rychlo stuhla,Aj hmota z cukrikov je taka rychlo schnuca?Nie je viac pruzna?A tiez sa musi tak rychlo vyhladit?Vobec nechapem ako to robite pri detoch???? Ja mam dve,peciem cez den,zdobim v noci,ked spia,ale na to potiahnutie potrebujem aj tak viac casu.Vy mate proste zlate ruky,mne to bude este dlho trvat,nez sa to naucim pekne potiahnut:).Dakujem pekne za odpoved a prajem pekny jesenny den!K:)

Re: Potahova hmota

(Lorna, 20. 11. 2012 14:47)

Dobrý deň,
Smartflex sa mi zdá najpružnejší zo všetkých hmôt.. Po dobrom vypracovaní je ako žuvačka. Takže s ním by sa vám malo robiť najlepšie. Nemyslím, že MMF - hmota z cukríkov schne pomalšie. Najlepšie sa vyhládza Smartflex.. teda aspoň mne. No a pri deťoch stíham, veď sú už dospelé. Akurát teraz mám pauzu, lebo mám termín pôrodu. Tento týždeň by sa nám malo narodiť naše vytúžené dievčatko..:-) Pekný deň prajem.

orchidea

(romana, 15. 11. 2012 17:45)

ahoj chcela by som sa spytat ake vypichovacky potrebujem na orchideu co je tu na obrazku. dakujem

Re: orchidea

(Lorna, 15. 11. 2012 21:28)

Použila som, akú som doma našla.. Bola to taká slza. Neviem, ako to mám opísať, ale na jednej fotke ju vidno.. Snažím sa robiť fotopostupy, kde netreba žiadne špeciálne formičky, aby si to mohli dovoliť aj ľudia, ktorí často nepečú..

Medovnicky anjelikovia

(Gabika, 8. 11. 2012 18:23)

Dobrý deň,Lorna, ďakujem Vám za krásne inšpirácie, ktoré nachádzam na Vašich stránkach. Prosím prezraďte mi, ako robíte tých krásnych medovníkových anjelov. Kde sa dajú zohnať takéto vykrajovačky. Ďakujem pekne a želám všetko najlepšie.

Re: Medovnicky anjelikovia

(Lorna, 8. 11. 2012 23:47)

Dobrý večer,
formičky sa nedajú kúpiť, jedine vám ich môže niekto šikovný vyrobiť, alebo si jednotlivé tvary treba vyrezať podľa šablóny. Tu som dávala návod: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=431536296893926&set=a.204250982955793.49305.203641729683385&type=3&theater

Info o stránke

(Anna, 8. 11. 2012 17:26)

Chcla by som sa opýtať ako ste si vytvorili túto stránku.Viem,že je tam aj zadarmo alebo ste si ju predplatili?Aj ja pečiem a chcela by som si tiež vytvoriť stránku.Už som to tu aj skúšala to zadarmo,ale potom sa mi to vždy zablokovalo.ďakujem za odpoveď.

Re: Info o stránke

(Lorna, 8. 11. 2012 23:43)

Dobrý večer,
aj ja som si tu robila stránku zadarmo a ešte sa mi nezablokovala.. Skúste sa obrátiť na prevádzkovateľa serveru (portálu) www.estranky.sk

Motylikova torta

(Gabriela, 6. 11. 2012 13:39)

Chcela by som sa este opytat ako ste robila tych motylikov...su nadherny...

Re: Motylikova torta

(Lorna, 8. 11. 2012 23:41)

Ručne som ich vyrezávala podľa vopred pripravenej šablóny z papiera a nafarbila..

Kosik

(Gabriela, 4. 11. 2012 5:47)

Dobry den Lorna, na stranke torty snov ste pridala fotku kosik s ruzami, chcela by som sa vas opytat ako ste robila ten kosik, je uplne dokonaly, idem robit tento tyzden jeden a velmi by mi to pomohlo a z akej hmoty ste to robila? Vopred velmi pekne dakujem....ak by ste mala fotopostup to by bolo uplne super.

Re: Kosik

(Lorna, 8. 11. 2012 23:40)

Dobrý večer,
košík som robila tým istým štýlom (vypletaním) ako tento kočiarik: http://www.lorna.estranky.sk/clanky/fotopostupy/kosik-a-kociarik-s-babatkom.html
Hmota Smartflex..

Medovníčky, zdobenie

(Katarina, 2. 11. 2012 22:20)

Dobrý večer, rada by som sa opýtala, akým spôsobom môžem dosiahnuť "zasnežený" vzhľad medovníčkov? ďakujem pekne, Katarína

Re: Medovníčky, zdobenie

(Lorna, 8. 11. 2012 23:38)

Dobrý večer,
máte na mysli tú bielu glazúru? Bielkovou polevou si vyznačím obrysy, ktoré chcem mať biele a redšiu polevu pomocou vrecúška nanesiem na medovník.. Ospravedlňujem sa, ak som nesprávne pochopila otázku..

Závoj

(Zuzana, 31. 10. 2012 13:18)

Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o radu... Myslím, že aj vy ste niekedy používali MMF. Robím ju podľa Vášho receptu a aj chuťovo je výborná.Mne sa s touto poťahovkou robí celkom dobre, aj keď vždy mi výjde trošku iná... Niekedy sa láme neviem kde robím chybu...Chcela by som sa spýtať či sa z nej dá urobiť závoj na svadobnú tortu (taký ten akoby len položený cez tortu) máte ho napríklad na poschodovom srdci s margarétkami. Problém je v tom, že niekedy je MMF také tuhšie a ten závoj by mal byť tenší ako 4-5 mm. Ako dosiahnem tú hrúbku a pružnosť? Ďakujem pekne za Vašu radu aj za celú túto stránku, lebo asi nie je recept, ktorý by som od Vás ešte nevyskúšala :-). Pekný deň prajem. Zuzana

Re: Závoj

(Lorna, 1. 11. 2012 13:34)

Dobrý deň,
keď sa MMF láme, je tam veľa cukru, treba ho dať menej. Stále používam MMF na poťahovanie, aj závoj sa dá z neho spraviť, len nesmie byť príliš tuhé, aby sa nelámalo a treba ho natenúčko vyvaľkať.. Pracovať treba rýchlo, aby nestihlo vyschnúť a aby ste s ním mohli ďalej narábať, riasiť ho a dať do požadovaného tvaru. Nech sa podarí..:-)

Re: Re: Závoj

(Zuzana, 1. 11. 2012 18:26)

Dakujem velmi pekne za radu ste hrozne zlata .....dam teda menej cukru, aj sa mi zdalo, ze ho miniem vzdy viac ako je v recepte.....

pivonie

(Andrea Zabrelova, 29. 10. 2012 19:21)

Dobrý večer chcela by som vedieť ako modelovať pivonie z marcipánu.Keby ste mi vedeli poradiť ako na to bola by som Vám veľmi vdačná.


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91

následující »