Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Soňa - poťah

ďakujem za info. Ste strašne zlatučká, že takto poradíte ;) nabudúce vyskúšam a potom napíšem ako to dopadlo... je pravda, že doteraz som dávala isto tenšie...
a ešte jedna otázočka krému pod poťah koľko? niekedy mi veľa neostane tak je to len tak natenko.... malo by to byť tiež hrubšie? mám problém to pekne uhladiť :( toto mi naozaj moc nejde :(

Lorna - Re: Veľmi krásna stránka

Tatianka, za málo.:) Nech sa Vám darí.:) Pekný deň prajem..

Lorna - Re: Torta na krstiny

Dobrý deň, Katka.. Už som Vám asi odpísala mailom, teda ak ste to boli Vy.:) Ak nie, tak áno, som z Necpál a stačí zavolať, alebo napísať mail a dohodneme sa.:) Pekný deň prajem.:)

Tatiana - Veľmi krásna stránka

Ďakujem za skorú odpoveď...a veľmi si vážim Vašu ochotu podeliť sa o svoje skúsenosti...prajem všetko dobré...

Katka - torta na krstiny

dobrý večer prajem, máte nádherné tortičky, máte veľmi šikovné ruky, chcem vás poprosiť, kde máte sídlo, prijímate objednávky, alebo vám stačí zavolať a tak sa dohodnúť, alebo prísť osobne, neviem , či nebývate v Necpaloch, my sme z Necpál....

Lorna - Re: Veľmi krásna stránka

Tatianka, ďakujem aj Vám za príspevok..
Osvedčený recept na cesto mám klasickú piškótu.. Je to jednoduché: Vyšľahám si bielky s cukrom do tuhého snehu a po jednom zašľahám žĺtky. Potom už len zľahka vareškou zamiešam preosiatu múku. Na jedno vajíčko dávam 1 lyžicu práškového cukru a 1 lyžicu hladkej múky. Ak chcete pridať napr. 1 lyžicu kakaa, dáte o 1 lyžicu menej múky. Pečiem pri 150-160 stupňoch.
No a krém mám tiež jeden veľmi chutný a osvedčený. Ten nájdete tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/oblubene-recepty/venceky-z-odpalovaneho-cesta
Je to základný vanilkový krém, veľmi chutný, no môžete ho prichutiť kakaom, mletou kávou, orechami, kokosom, atď.. Výborná kombinácia je čokoládový krém a banány (na kolieska nakrájané) kde sa strieda vrstva piškótu, krému a banánov.. Alebo potom vanilkový krém s jahodami, alebo broskyňami.. Variácií je veľa, treba len zvoliť tie správne. Nie je však dobré miešať priveľa chutí dokopy.. Radšej zvoliť maximálne dva druhy krému, ako riskovať neidentifikovateľnú chuť torty..:))
Prajem Vám Tatianka, nech sa tortička podarí a nech spraví svokruške radosť..:))
Príjemný deň aj Vám..:)

Tatiana - Veľmi krásna stránka

Milá Andrejka, Vaše torty sú neskutočne vkusne ozdobené,veľmi sa mi Vaša práca páči. Rada by som poprosila o nejaký postup, z akého cesta robíte torty a s akým krémom ich plníte...aké sú vhodné kombinácie... Moja svokra bude mať 80 -tku, rada by som jej spravila tortu s bielou MMF, ozdobenú bledofialovými orchideami. Ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň.


Lorna - Re: krááásne tortičky

Ďakujem Sonka, aj za pochvalu, aj za Váš odkaz.. Pokúsim sa odpovedať na všetky otázky..:))
Stále poťahujem tortičky hmotou MMF, je to taká najdostupnejšia domáca hmota, s ktorou sa dobre pracuje.. Ale sem tam, keď mám nejaké zložitejšie tvary (ako teraz nedávno vláčik Tomáš) ten som poťahovala hmotou Smartflex velvet. Je ešte pružnejší, skoro ako žuvačka, takže sa s ním dobre pokrývajú všelijaké zakrivené časti torty. Objavila som ho len nedávno, asi pred dvoma mesiacmi, tak som si na skúšku kúpila malé vedierko.. Úžasne sa z neho robia kvietky a figúrky..:) MMF vaľkám na hrúbku cca 0,5 cm, keď by bolo moc natenko, bude sa topiť a vidieť pod ním každý hrbolček, no a nedá sa potom tak dobre na torte uhladiť. Do MMF nedávam Ceru, nejako som nezistila rozdiel s Cerou a bez nej. Zato tam občas pridám trošičku malinového sirupu, pravdaže, keď robím ružové MMF.. Zdá sa mi hmota trochu vláčnejšia a vonia po malinách. Inak stačí na ochutenie aj šťava s citróna, alebo nejaká aróma, väčšinou mandľová.. A aj keď sa nedá žiadna aróma, vôbec nič sa nestane..
Hádam som nevynechala nejakú Vašu otázočku..:)) Som veľmi rada, že ste mi napísali, aj že video Vám bolo užitočné. Prajem Vám vždy chuť do pečenia a kopec inšpirácie a fantázie pri zdobení tortičiek.. A dajte mi zas niekedy vedieť, ako sa Vám darí a čo máte nové.. Pekný víkend prajem..:))

Soňa - krááásne tortičky

Andrejka máte zlaté ručičky a vždy sa poteším keď vidím niečo nové od vás.. stránku som objavila už dávnejšie a aj vďaka Vám som sa odohodlala spraviť nejaké tie tortičky ;). chcela by som sa spýtať, či stále pracujete s hmotou mmf, ale používať aj niečo iné... a asi akú hrúbku dávate na tortičky? tie moje nie sú až také krásne čisté a to som sa naposledy s nimi naozaj vyhrala a celé som ich dorovnala punčovinou aj pobokoch - som dúfala, že sa to už podarí a zas to nebolo úplne ono :( tak neviem či to bude v tej hrúbke poťahu, alebo v čom :((
a ešte jedna otázočka postavičky a také veci tiež z mmf, či iná hmota?
aaaaaaaaaa ešte veľké ĎAKUJEM za video na ružičky ;) nie sú síce také krásne ako Vaše, ale bola som s nimi spokojná sf je super hmota - výborne sa s tým robí! moju úplne prvú som robila pred vyše rokom a poťahovala som varnou a tento rok som chcela spraviť znova a našla som Vašu stránku a keď som videla, že robíte s mmf tak som ich skúsila aj ja a myslím si, že je to cenovo dostupné.... a ešte otázočka čítala som, že sa tam pridáva aj cera - dávate aj vy? či len cukríky a cukor? ufff som sa rozpísala.... veľa otázok :))
ešte raz ďakujem za skvelý nápad a máte môj veľký obdiv!!!! nádherné tortičky a tie medovníčky - tak nad tými som iba hýkala :) na to si netrpfam, ale je to nádhera iba pozerať...
prajem všetko dobré a pekný zvyšok dňa!
soňa

Adriana - dobrý nápad

Toto je super nápad Andrejka,ak budem mať problém už viem kde mám napísať díky Ada

Lorna - Re: MMF

13. 04. 2011 16:06
Dobrý deň, Lucia,
zrejme bude v hmote príliš veľa cukru. A samozrejme záleží aj od toho, aký používate. Na MMF je najlepší Považský cukor, ostatné nie sú také jemné a hmota sa preto láme a praská..

Lucia - MMF

13. 04. 2011 13:52
Dobrý deň, chcem sa spýtať v čom je problém keď hmota nie je elastická, mrví sa, trhá pri valkaní....Prvý krát sa mi podarila úplne ukážkovo a odvtedy ani raz.

Lorna - Re: Farba

27. 01. 2011 12:40
Dĺžka zohrievania záleží od množstva cukríkov.. Skúste to priebežne kontrolovať a premiešať po cca 20-30 sekundách. Keď budú spenené, vtedy je tá správna teplota.. Arómu môžte pridať, akú chcete.. Ja väčšinou dávam citrónovú šťavu, alebo mandľovú arómu..

Zuzana - Farba

26. 01. 2011 01:37
Dakujem velmi pekne za odpoved. Este by som sa chcela opytat asi kolko to mam hriat v tej mikrovlnke a chut ked pridam mandlovu aromu, myslite ze bude chutit ako marcipan?

Lorna - Re: Farba

26. 01. 2011 01:00
Dobrý deň,
cukríky sú celkom biele, keď z nich umyjete ružový cukor, takže aj hmota je krásne biela.. Na takú okrúhlu tortu by vám malo stačiť jeden, až jeden a pol balíčka týchto cukríkov.. Keď vám aj ostane niečo navyše, zabaľte to do mikroténového vrecka a odložte do chladničky. Potom pred použitím len krátko zohrejete v mikrovlnke a môžete znovu hmotu použiť.
Ďakujem za pochvalu a prajem vám veľa inšpirácie a zdaru pri pečení a zdobení maškŕt pre vaše detičky..:)

Zuzana - Farba

25. 01. 2011 22:06
Dobry den,
krasne torty a vobec vsetko co robite je krasne. Tiez obcas peciem, hlavne mojim detom, ale ja som potahovu hmotu vzdy kupovala. Chcela by som sa spytat ako dosiahnete, ze z ruzovych cukrikov mate krasnu bielu potahovu hnmotu? To sa daju az tak dobre umyt? A kolko potrebujem surovin na velku okruhlu tortu a s malymi ozdobami?
Dakujem velmi pekne,
Zuzana

Lorna - Re: Poschodová torta

Dobrý deň, ďakujem..:))
Áno, poschodové torty vystužujem slamkami na nápoje, no tortu s čokoládovou polevou som zatiaľ nerobila, takže vám neviem poradiť.. Ale myslím, že pod ňu marcipán dávať netreba.
Prajem vám príjemný deň..

Zuzana - Poschodova torta

Dobry den, peciete krasne torty. Chcela by som sa spytat...ked peciete poschodovu tortu a plnite ju, aj ju vystuzujete? A ak robite poschodovu tortu s cokoladovou polevou, videla som aj taky recept, ze pod cokoladu dali najprv marcipan je to nutne?
Dakujem velmi pekne za pomoc.

Lorna - Re: Katka

19. 10. 2010 20:50
Ďakujem..:)) A ako začať? Asi sa len na to odvážiť, spraviť si trochu hmoty a podľa tej rybičky skúsiť vymodelovať.. Nejaké rady sú aj tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/marcipan-a-ine-potahove-hmoty/potahova-hmota-z-cukrikov
a ešte tu:https://lorna.estranky.sk/clanky/marcipan-a-ine-potahove-hmoty/mliecny-marcipan---nepravy
Alebo keby si si nevedela rady, napíš mi na mail, alebo zavolaj. Držím ti palce, nech sa tortička podarí..:))

Katka - Katka

18. 10. 2010 10:43
Tie torty su úžasné. Naša mala bude mať rok. Idem piect tortu a rozmýšľam ako začat. Ešte som nerobila marcipán. Ale chcem jej vymodelovať jej obľúbené rybky, s ktorými sa kúpe. Maš nejaké rady ako začať?