Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: volániky- vlnky na tortu

Dobrý deň,
ak máte na mysli volániky, ako na mojej 4 poschodovej svadobnej so živými kvetmi, tak lepiť vodou nemusíte.. Volániky som dávala rovno na tortu potretú krémom.. MMF určite nebude dobré na volániky, volila by som radšej Smartflex..

Taňa - Fotopostup na princeznu

Dobrý deň, videla som, že ste robili zas tortičku s postavičkou - princeznou pre Marínku. Je ozaj prenádherná. Nenafotili ste náhodou fotopostup? Robila som bábiku koncom augusta pre moju malu princezničku, tá formička na tvár je skvelá, len by mi veľmi pomohlo vidieť ako upevníte hlavu a aj celkovo postavičku. Niektore časti asi spájam, tvarujem zbytočne komplikovane. Ďakujem pekne a teším sa na ďalšie Vaše krásne dielko.

Lorna - Re: Fotopostup na princeznu

Dobrý deň,
nie, nemám nafotený postup.. Ale najbližšie ak nezabudnem, nafotím..:-)

Taňa - Re: Re: Fotopostup na princeznu

Budem veľmi rada, tešim sa. A ďakujem

Zuzana - formička na tvar

Dobrý den,
v prvom rade musím dat klobuk dole nad vasou precíznou prácou, tie torty su skvosty, keby ste nebola tak daleko, tak určite som vas staly odberatel.. :) Chcela by som vás poprosiť o radu, kde je možné zohnat formičku na tie skvele tváričky, čo používate pri detských tortach, su prekrasne a bola by som rada, keby ste mi poradila. Snazila som sa to aj nájst na fore, ale je tam toho tak vela ze som to nenasla.

Lorna - Re: formička na tvar

Dobrý deň,
formičku predávam ja, pozrite tu v albume: https://lorna.estranky.sk/fotoalbum/-silikonove-formicky-/cirkevne--stromy--hmyz--zvierata--ostatne/#photo_928
A ďakujem za pochvalu..:-)

Jana - Dobrý večer

Chcem sa Vás opýtať či lupienky na tú prekrásnu luienkovú tortu si vyrábate dopredu a necháte vytvrdnúť a z čoho to vykrajujete

Lorna - Re: Dobrý večer

Dobrý večer,
robím ich zo Smartflexu a stoja cca pol hodinu, kým všetky povykrajujem a nalepím. Len aby trochu obschli a neboli tvrdé, je lepšie, keď sú poddajné..

Jana - Re: Re: Dobrý večer

ďakujem veľmi pekne

Marta Zvolen - Potenie poťahovky

Dobry den,ja robím torty len pre znamych arodinu,velmi málo cudzím,ale tiez som tortu robila do včere rána a mala som problem s potenimaž poleptanim .robila som 3poschodovu tortu svadobnu a samozrejme pre cudzích.Potahujem smartflexom a tortu som mala natretu lan maslom čistym a bolo to hrozné. Pre tento problem som si otvorila vasu stranku,že sa opytam,a zistujem že nie som sama,aj Michal mal podobny problem.Teraz usudzujem že nie je chyba v nás ale asi v počasí ktoré je nadmieru vlhké.Pri tejto prílezitosti by som sa vás opýtala aku mavate vahu torty 3poschodovej,kedže som čitala že robite maslove krémy.Ta moja mala rovnych 15kg Dakujem za odpoved Marta

Michal - Poťahovacia hmota - podklad

Dobrý deň prajem,
robil som tortu presne podľa Vašich postupov. Od korpusu, plnky až po poťahovanie hmotou smartflex velvet. Musím povedať, že recepty sú výborné a presné. Stačí do bodky plniť pokyny ;)
Nastal mi však taký malý problém. Pod "poťahom" to tak nejak zvláštne oslizlo. Neviem to presne opísať, ale skrátka akoby sa pod tou hmotou vyzrážala voda a rozpustila ju odspodu. Poťahoval som na cez noc vychladenú tortu, tesne po vybratí z chladničky...
Ďakujem za odpoveď. Michal, Banská Štiavnica

Lorna - Re: Poťahovacia hmota - podklad

Dobrý večer,
skúste dať do krému pod poťah viac masla.. aby bol viac maslový, ako pudingový.. Poťahovka zospodu zvlhne vtedy, keď je krém vlhký.. čiže ani tvarohový by nemal ísť pod poťah, ani veľmi pudingový.. Ja ešte zašľahám aj roztopenú čokoládu a keď krém na torte zatuhne, je pevný a poťahovka sa netopí..
Nech sa darí..:-)

Michal - Re: Re: Poťahovacia hmota - podklad

Ďakujem. Vyskúšam :)

Marcela - cena 3D torty

Dobrý večer. prosím o radu-koľko pýtať za jeden kilogram 3D torty? dakujem pekne

Lorna - Re: cena 3D torty

Dobrý večer,
dajte si o 2-3 € viac, ako pýtate za klasickú tortu.. Je tam predsa viac odpadu, orezávania, zaberie viac času..

Marcela - Re: Re: cena 3D torty

ešte raz dakujem a prajem pekný večer

Lubica - figurky

Dobrý večer.
Chcem sa spýtať tie figúrky z marcipánu keď ich vytvarujete aj ich niečim potierate?
Ďakujem

Lorna - Re: figurky

Dobrý večer,
nie, ničím nepotieram..

Amika - Hortenzie

Dobrý deň, chcela by som spýtať, či hortenzie, čo máte na poslednej nádhernej torte vyrábate s vykrajovačkou ale drôtikujete každý lupienok zvlášť. Sú veľmi pekné. Privítala by som aj fotopostup do budúcna, ak by ste si našli čas :-) Prajem veľa tvorivých nápadov.

Lorna - Re: Hortenzie

Dobrý deň,
to sú živé kvety.. na cukrové mám postup tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/fotopostupy/hortenzie...html