Choď na obsah Choď na menu

Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Piskotove cesto bez cukru

(martin, 17. 5. 2016 20:42)

Dobry den,poradite mi recept na piskotove cesto bez cukru nikde nemozem najst recept.Dakujem za odpoved,pekny den.

Re: Piskotove cesto bez cukru

(Lorna, 18. 5. 2016 11:45)

To veru tiež neviem.. v klasickom piškótovom ceste, ako robím ja, by cukor chýbal, korpus by sa nevydaril.. jedine tak nahradiť trstinovým alebo brezovým cukrom..

Zamatovy vzhlad

(Eva Slovakova, 16. 5. 2016 17:43)

Dobry den pani Lorna, prosim, chela by som sa spytat, ako ste dosiahli taký krásny zamatový vzhľad na povrch torty (čokoládová so slnečnicami, máte ju zaradenú medzi narodeninovými ).
Za Vašu odpoveď vopred dakujem.

Re: Zamatovy vzhlad

(Lorna, 18. 5. 2016 11:42)

Dobrý deň,
je len potretá krémom, pozrite si video na úvodnej stránke.. Je to presne ten krém, ktorým tam potieram tortu..
Len stručný popis k tomu: Tortu obtieram krémom, ktorý som vyšľahala z cca 2-3 lyžice klasického pudingovo maslového krému + 1 maslo + 200-300 g čokolády 52%.

Mesiac :-)

(Petra, 17. 5. 2016 17:00)

Prosim Vas, ako, z coho robite mesiac, ktory mate napr.na krstinovej torte s gulickami? A tie modelujete z fondanu/marcipanu? Vopred dakujem!

Re: Mesiac :-)

(Lorna, 18. 5. 2016 11:39)

Modelujem tiež z fondánu, aj mesiac, aj guľôčky..

čokoláda

(Cecília, 16. 5. 2016 16:44)

Dobrý deň
Chcela som sa spýtať prečo my praská torta keď oblejem tortu
Ďakujem

Re: čokoláda

(Lorna, 18. 5. 2016 11:38)

A akú dávate čokoládu? Možno je prehriata, skúste ju roztápať pri nižšej teplote vo vodnom kúpeli.. Nie som odborník na čokoládu, tak vám asi veľmi nepomôžem..

korpus

(Henika, 8. 5. 2016 18:18)

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či pri nahej torte používate ten istý korpus (teda cesto) ako pri poťahovanej? Ďakujem

Re: korpus

(Lorna, 10. 5. 2016 14:42)

Dobrý deň,
áno, ten istý..

Rozdiel medzi mukami

(Denisa, 2. 5. 2016 12:53)

Dobrý deň, možno pre niekoho smiešna otázka ale: aký je rozdiel v pečení medzi hladkou a polohrubou múkou. Chcem upiecť Sacherku a niekto dáva hladkú a niejto polohrubú múku. Z ktorej bude cesta jemnješie???

Re: Rozdiel medzi mukami

(Lorna, 10. 5. 2016 14:41)

Z hladkej múky je cesto jemnejšie :-)

krem pod potahovku

(Katerina, 26. 4. 2016 17:56)

Dobry den! Dakujem velmi pekne za rychlu odpoved. Pekny den! Katerina

Krem pod potahovku

(Katerina, 25. 4. 2016 21:51)

Dobry vecer! Chcem vas poprosit o radu: ak mate puding.krem vanilkovy medzi jednotlivymi korpusmi,davate do kremu pod potahovu hmotu (ten co tu mate popisany) este aj tu cokoladu? alebo tam nemusi byt? (lebo som mala poziadavku bez kakaa a bez cokolady). Dakujem velmi pekne za odpoved, pekny vecer! K:)

Re: Krem pod potahovku

(Lorna, 25. 4. 2016 22:56)

Dobrý deň,
tak dajte viac masla, alebo bielu čokoládu.. Krému len málinko, 2-3 lyžice+1 maslo+300g čokolády (bielej aj viac)

ruze

(Ivana, 2. 4. 2016 23:30)

Dobry vecer, chcela by som sa spytat ako robite tie nadherne velke ruze, ktore maju asi tisic lupienkov. Vyzeraju ako zive. Uz som to niekolkokrat skusala ale, lupienky robim na drotiky ale stale vyzeraju take neupravene a vobec sa nepodobaju na ruze. Na tie Vase sa neviem vinadivat, su dokonale. Poradite mi prosim ako dosiahnut takyto efekt?

Re: ruze

(Lorna, 15. 4. 2016 5:09)

Dobrý deň,
tu je fotopostup: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.857564037624481.1073741852.203641729683385&type=3

Re: Re: ruze

(Ivana, 15. 4. 2016 20:58)

Dakujem za odpoved, ste unikatna aj v tom, ze sa so svojou zrucnostou a postupmi delite aj s ostatnymi, pre ktorych je pecenie vasnou. Aj za to velka vdaka!!! Nech sa Vam vsetko dari!!! Ivana

Zdobenie

(Marek, 15. 4. 2016 8:44)

Dobrý deň
Nemáte nejaký dorbý recept na royal icing? Chcel by som vyskúšať potiahnuť tortu nie marcipánom ale práve týmto. Alebo vyzdobiť tortu - vyrobiť ružičky. Dakujem za radu.

Kuba

(Ivetka, 10. 4. 2016 14:23)

Dobry den poprosim vas viem že take šlahačkove kremy nerobite ale dala by sa torta prichut kuba potiahnut marcipanom dakujem


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91

následující »