Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

veverka - ornamenty

Dobry den, chcela by som sa vas opytat cim kreslite ornamenty na tortu. Dakujem za odpoved :-)

Lorna - Re: ornamenty

Dobrý deň,
roztopím si penové cukríky s vodou a pridám cukor.. vymiešam na kašovitú hmotu, dám do sáčku a zdobím..:-)

veverla - Re: Re: ornamenty

dakujem za radu :-)

maja - poťahovanie torty

Dobrý, chcela by som sa spýtať čím odstraňujete solamyl z torty. Keď poťahujem tortu vždy mi ostanú na smartflexe stopy solamylu, čím to odstráňujete vy, pretože na Vašich tortičkách nič nevidno, ďakujem.

Lorna - Re: poťahovanie torty

Dobrý deň,
neodstraňujem, lebo nemám na torte žiadny Solamyl.. vaľkám a poťahujem tak, aby sa mi na poťahovku nedostal.. Ak sa vám aj trošku "zašpiní" poťahovka od Solamylu, skúste čistou suchou utierkou jemne očistiť..

Diana - medovníčky

Dobrý večer.Ja by som sa chcela spytat ci máte recept na medovnicky vo sa dajú piecť s deťmi. Moje chcú urobiť vianocnu chalupku a ozdobiť ju. Dajú sa síce kupit hotové korpusy a potom ich zlepit. Ale to nie je ono. Ďakujem vopred za odpoveď.

Lorna - Re: medovníčky

Dobrý deň,
všetky medovníčky sa dajú piecť s deťmi..:-) Hore v menu nájdete rubriku Zaujímavosti o medovníkoch a tam je aj recept..

Zdenka - hnedy Mmf

Dobry deň Lorna veľmi sa mi páci vaša posledná tortička na 50 tku, je nádherná ,len by som chcela vedieť ako robíte ten čokoládový poťah rada by som vyskúšala ale neviem ako na to .Dakujem a prajem peknú nedeľu Zdenka

Lorna - Re: hnedy Mmf

Dobrý večer,
Smartflex som zafarbila červenou a zelenou gelovkou + kakao.. :-)

Dakujem za odpoved a peknú nedeľu prajem - Re: Re: hnedy Mmf

Diana - medovníčky

Dobrý večer.Ja by som sa chcela spytat ci máte recept na medovnicky vo sa dajú piecť s deťmi. Moje chcú urobiť vianocnu chalupku a ozdobiť ju. Dajú sa síce kupit hotové korpusy a potom ich zlepit. Ale to nie je ono. Ďakujem vopred za odpoveď.

Karin - piesne

Ahojte Lorna. chcem sa spýtať aká je to hudba čo mate na stranke zoprar slov..je vemli krasna a dakujem...vela zdravia prajem vam a celej rodinke

Lorna - Re: piesne

Dobrý večer,
a ktorú pieseň konkrétne máte na mysli? Mám ich tam viac a sú od rôznych interpretov.. :-)

Veronika - vzor na tortičke

Ahoj. Chcem Ta poprosiť akú si použila formičku na spodnom korpse na tortičke zltá s kvetmi? je to veeelmi peknučky vzor. Dakujem a máš krásne tortičky.

Lorna - Re: vzor na tortičke

Ahoj,
táto forma: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/54-1-Novinky-September/0/5/1374-Vykrajovacia-podlozka-Arabesque

Dagmara - PODSTAVEC POD TORTU

Milá Lorna.Zaujímalo by ma,z čoho máte podstavec pod svadobné torty.Myslím tým najspodnejšie poschodie zo saténu.Je to vyrezaný polystyrén?Ak áno,tak aký je hrubý?A kde sa dá zohnať?Ďakujem za odpoveď a zostávam v nemom úžase z Vašich výtvorov.

Lorna - Re: PODSTAVEC POD TORTU

Podstavec je z polystyrénu, sú to vyrezané kruhy. Dávala som 2 x z hrúbky 6 cm, alebo 2 x 8 cm, podľa toho, aký vysoký potrebujete. Spolu som ich spojila špajdlami a satén som pripínala špendlíkmi.. Polystyrén kúpite napr. v Baumaxe..

Eva - volániky- vlnky na tortu

ano presne myslela som túto vašu čarovnú 4 poschod. tortu s kvetom, takže to má chápať tak..že nemám vôbec poťahovku dávať, ale rovno na krém pod poťahovku naliepať volániky? mám na mysli takúto dáku tortu: http://www.youtube.com/watch?v=lPN7tXkmAk0

ďakujem Vám za priame rady, prečítala som už tucty diskusii ale nikto mi takto k veci ešte neporadil.

Lorna - Re: volániky- vlnky na tortu

Podľa mňa je tam potom zbytočne veľa poťahovky.. Lepím to rovno na krém, ktorý používam pod poťahovku.. Nemáte za čo, nech sa darí..:-)

Eva - volániky- vlnky na tortu

Dobrý deň, rada by som pre kamarátku upiekla svadobnú tortu, čo má byť moj 1. pokus o niečo takých rozmerov, torta by mala byť 3 poschodová s volánikmi - skôr vacsími vlnkami od spodu červeneé, postupne ružové až po vrch biele...taká romantická dúhova...prosím Vás o radu ako profesionálky...chcela by som použiť MMF na potahovanie to by išlo, ale bojím sa že na tie volániky- nebude MMF vhodná, čo vy an to išlo by to aj s MMF? stačí lepit vodou s cukrom? resp. akú hmotu odporúčate na takéto volániky? vopred ďakujem za informácie.