Choď na obsah Choď na menu
 


Volám sa Andrea, bývam v Prievidzi a tortičky patria medzi moje záľuby.. Nie som vyučená cukrárka a možno práve preto ma to baví.

Torty robím hlavne pre našu rodinu, priateľov a známych, no spravím aj pre ľudí, ktorí si sami nedokážu upiecť tortičku podľa vlastných predstáv, alebo na to nemajú čas (nie, že ja by som ho mala nazvyš, ale nájdem si ho :-)) Okrem tort sa venujem aj zdobeniu medovníčkov. Kým som mala dosť času na materskej dovolenke, robila som medovníčky do zahraničia, na rôzne výstavy, do časopisu, v televízii, no a samozrejme rodine, priateľom a známym, aby im spríjemnili vianočnú atmosféru.  Teraz už je času pomenej, ale vždy si ho nájdem na tieto sladké dobroty.. :))

Táto stránka vznikla  preto, aby som sa s vami mohla podeliť o recepty, rady, nápady a inšpirácie, postupy, atď..

 

Ak  budete chcieť v niečom poradiť, čo sa týka tortičiek, či medovníkov, píšte, volajte, rada poradím, keď budem vedieť, prípadne využite fórum na tejto stránke..:-))

V každom prípade ďakujem za vašu návštevu mojej stránky a prajem krásny deň..:))

 Lorna

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

jarka - pochvala

ahoj, volam sa jarka a prave dnes som objavila Tvoju stranku.Teda, máš tu nádherné vecičky, prave som tu objavila receptík na dobrý korpus a hned som ho aj fukla do pece...pečiem totiž tortičku pre syna na 6 rôčkov!Máš úžasné ,,grify" , korpus vyšiel super aj bez kypriaceho prášku je nadýchaný, mám ten zo 6 vajec!ale aj nafotene tortičky sú úžasné!!!prajem Ti nech sa Ti darí a je super, že má niektorá cukrárka takto vytvorenú a takto vymakanú stránku!!!

Lorna - Re: pochvala

Ďakujem veľmi pekne, som rada, že stránka pomohla :-)
Nech sa vám darí :-)

Iveta - Korpus

Ahoj Lorna.

Krásne umelecké tvorby. Je to len o kreativite, nápadov a dobrej inšpirácie. Základ - korpus máš vyskúšaný a ostatné ide už len od ruky.
Ja som skúšala piecť tortu korpus z Lidla- Hroznovú tortu z minulého týždňa. Dva krát so piekla korpus presne podľa návodu a zakaždým mi vyšiel z toho spadnutý tvrdý 2 cm vysoký korpus. Pripravovala som to presne podľa návodu v elektr. rure 180 C, 30 min.
Na základe nepodarku som hľadala na internete recept na správe a dobre upečený korpus. Vďaka tomu som našla peknú a poučnú stránku. Hneď v noci som urobila ešte Kinder mliečny rez, nakoľko som mala už pripravenú tvarohovú plnku do nevydarenéj hroznovej torty.
Zaujímalo by ma ináč kde som urobila chybu. Ale aj tak už budem piecť podľa tvojich rád.
Ďakujem. Iveta.

Lorna - Re: Korpus

Ivetka,
neviem, aký je ten recept na korpus z Lidla, preto neviem povedať, kde ste spravili chybu..
Ďakujem a teším sa, že ten Kinder mliečny rez vyšiel :-)

Michaela - Medovník

Dobrý deń, chcem sa opýtať, aká je cena jedného medovníčka aj s menom? Ďakujem, Michaela

Lorna - Re: Medovník

Dobrý deň,
nerobím také medovníčky s menom.. len pred Vianocami vianočné..

Helča - pozdrav z Česka

Zdravím z Čech a moc obdivuji Vaše výtvory : nádhera a nádhera...Jsem rovněž samouk a dorty peču hlavně pro rodinu a známé - na výdělek zřídka (teprve se šířím :-) ). Dnes jsem narazila na Vaše stránky a hned si je uložila do záložek...Určitě se ještě ozvu.
Krásný den
Helča z Karlových Varů (co její kořeny po otci sahají až k Nitre)

Lorna - Re: pozdrav z Česka

Dobrý deň,
ďakujem za váš komentár a teším sa, že sa vám stránky páčia..:-) Nech sa vám darí v pečení a nech vaše tortičky robia radosť obdarovaným..:-)

tan - torta

Dobry den chcem sa spytat kolko by ma vyska asi tak torta na svadbu pre kamaratku?vedeli hy ste uoiect tak do 20 az 25 e?

Lorna - Re: torta

Dobrý deň,
cena záleží od veľkosti torty.. Najmenšie robím cca 3 kg a to by vám do tej ceny určite nevyšlo.. resp. tortička by bola veľmi maličká, čo sa na svadbu nehodí..
Ak by ste mali záujem, napíšte mi na mail tortyodlorny@gmail.com

Monika - podakovanie:-))

dobry podvecer chcem sa vam podakovat ze takato neuveritelna stranka funguje je velmi super ja som zaciatocnicka skusenosti s pecenim zakuskov mam si myslim ze dost dobre ale pred pecenim a hlavne zdobenim toriet mam respekt a to velky a pred vsetkymi aj pred vami skladam klobuk dolu ked budem potrebovat pomoc urcite sa vam ozvem uz sa na vas tesim:-)) ja by som piekla aj kazdy den:-)) strasne ma to bavi le sa musim naucit zdobit a verim ze s vasimi skusenostami sa mi to podari,ste velmi zlata a taka ochotna,takych ludi ako ste vy je strasne malo a preto si vas aj o to viac vazim...uz teraz vas lubkam:-))

Lorna - Re: podakovanie:-))

Dobrý večer, Monika..
Ďakujem veľmi pekne za milé slová..:-) To, čo robím pre ostatných je úplne normálne a prirodzené. Keď viem, pomôžem, poradím..:-) Budem sa snažiť aj naďalej podporovať všetkých začínajúcich cukrárov a cukrárky, ktorých baví pečenie a zdobenie.. Kľudne sa hocikedy ozvite, keď budete niečo potrebovať..:-)
Prajem vám všetko dobré a nech sa vám darí vo všetkom, čo robíte..:-) Ešte raz ďakujem, ste strašne milá..:-)

Lydka - Pozvanka

Prajem Vam stastny Novy rok 2013,i krasny den...Na vasu stranku som sa dostala cez obrazky google,a som velmi rada,velmi mi to pomohlo a velmi vas obdivujem.Tiez som zaciatocnicka v peceni tort a zdobeni pernickov.Chcela by som vas pozvat,aby ste sa pridali /ak ste sa este nepridali/,do nedavnovzniknutej skupiny na fb Cakelandia-svet postupov.Myslim,ze by to bolo dobre pre vzajmne obohatenie sa.Ospravedlnujem sa za interpunkciu,ale mam len anglicky windows.Prajem Vam krasny zvysok dna.

mirka pekarova - prekrásne torty

Prajem pekný deň.
Akurát som pozerala vašu tvorbu a nedokážem ani slovami opísať vaše diela. Nato, že nie ste cukrárka máte obrovsky talent a predstavivosť. Ja sa taktiež pokúšam peicť torty, síce iba som začala,pretože ma to strašne bavi, aj koláčiky atd... niesom taktiež vyučená cukrárka , ale kadernička , tak zbieram skúsenosti, nápady a čo to nevidím vašu stránku a ako milo prezrádzate vaše skúsenosti, radíte dievčatám a ešte im prajete veľa úspechov.
Tak ja vám chcem za to , že ste a že ste vytvorili túto stránku veĺmi poďakovať,pretože ste mi veľmi pomohli, ako začiatočničke...
Ste užastná žena ktorá rada poradí a podeli sa o skusenosti.
poznám cukrárky,ale tie neboli ochotné mi pomocť vieme asi preco :-D
Veľké ďakujem vážim si váas
Pekný deŇ

Zuzana - obdiv

Pani Andrea mate uzasne ruky.Klobuk dole.Ja som zacela piect torticky ako relax pred rokom.Niesom pekarka som vyucena zahradnicka lubim aranzovat kvety.Mam dva male deti a to 6 a 3 rocne.Ved to poznate.Prepacte za chyby.Prvi krat pisem na nodbuku.Chcem radu.Potahujem torty z hmoty z cukrikov ruzov cukor.Neni ich unas uz dostat ktore by ste odporucali?Nechcem si torty pokazit.Dakujem Vam.Nech sa Vam dari.Pekny den.

Lorna - Re: obdiv

Ďakujem veľmi pekne..:-)
Tie ružové cukríky sa už prestali vraj vyrábať, preto ich nedostať kúpiť.. Namiesto nich sú teraz nové, biele, netreba ich umývať. Dávala som sem aj obrázok, pozrite hore v menu v rubrike Marcipán a iné poťahové hmoty - Hmota z cukríkov a úplne posledný obrázok sú tie nové cukríky..
Nech sa vám darí..:-)

Lorna - ĎAKUJEM

Ďakujem vám všetkým za pochvaly, veľmi si to cením a znamená to pre mňa veľmi veľa.. Nech sa vám darí..:-)

SIlvie - obdiv

Pani Andreo ,sama nejsem cukrářka a pečeni je muj koniček ,po roce u vlastně kun ,ale i tak stale zkoušim na sve blizke novinky a ti jsou jen radi . Mohuli Vaše stranky si uléžim k oblibeným a sem tam si Vas půjcim jako inspiraci.
S pozdravem a přáním hodně zdaru
Silvie

Danka - Hotel Hubert

Som vyučená cukrárka,ale takéto torty som nevidela hoci ja mám svoj štýl,ale klobúk dole sú nádhernéééé.....pekný deň

Zuzana - LIST

Neviem sa odtrhnúť od vašej stránky a tortičiek. Je to krásne a úžasné.